La nunta princiară monegască, meniu eco, local şi etic, de multe stele Michelin

catchy

10 June 2011

O nuntă ca-n poveşti are nevoie de personaje ca-n poveşti, pentru ca basmul să devină real. Iar Prinţul Albert de Monaco a ales pentru nunta sa din 2 iulie, o stea a bucătăriei internaţionale – Alain Ducasse – magicianul care va crea meniul servit celor 500 de invitaţi  aleşi.

Referitor la meniul pentru nunta regală, Ducasse a fost rezervat în declaraţii, spunând doar că Prinţul Albert este preocupat de protejarea florei şi faunei mediteraneene şi, de aceea, a hotărât să pregătească un meniu eco, local şi etic. “Vom surprinde în el esenţa Mării Mediterane, în care îi vor fi distilate culorile şi aromele. Peşte proaspăt pescuit, legume organice şi fructe la desert,” a declarat le chef.

În afară de şampania adusă din regiunea Champagne şi de un vin roşu, adus din Sudul Africii pentru a onora rădăcinile miresei, restul alimentelor vor fi aduse de la o distanţă de maxim 10 km de Principat. Va fi folosită exclusiv miere provenită din stupii monegasci, legumele vor fi culese din grădinile şi serele locale, peştii vor fi pescuiţi cu câteva ore înainte de ceremonie şi vor fi gătite doar speciile care nu sunt pe cale de dispariţie.

Despre Alain Ducasse

Aflaţi, vă rog, dacă nu ştiaţi deja, că este primul bucătar din lume care deţine în trei oraşe diferite, trei restaurante cotate cu trei stele în ghidul Michelin! Că este proprietarul a 20 de restaurante răspândite prin lumea largă (Monaco, Italia, Japonia, Hong Kong, Franţa – unde deţine restaurantul Jules Verne din Turnul Eiffel, Las Vegas, New York, Washington şi Puerto Rico). Că este deţinătorul a 19 stele Michelin, primite de-a lungul carierei. Că va deschide în curând, primul restaurant din Orientul Mijlociu, în Doha, şi primul din Rusia, în Sankt Petersburg. Impresionant, nu-i aşa? Unde a ajuns, am văzut, dar de unde a pornit acest om dăruit?

S-a născut în Sudul Franţei, şi-a început cariera gastronomică la 16 ani, ucenicind pe lângă alt mare chef, Michel Guérard (inventatorul nouvelle cuisine şi cuisine minceur), a învăţat apoi şi de la Gaston Lenôtre şi Roger Vergé (creatorul Cuisine du Soleil). Inedit pentru Ducasse, este faptul că după patruzeci de ani de carieră în care s-a ocupat de mese festive pentru celebrităţi, nunta Prinţului Albert cu Charlene Wittstock este primul eveniment organizat pentru un conducător de stat.

Suntem siguri că va fi o nuntă delicioasă în toate sensurile.Citiţi şi

Povestind Regele

21 martie – ziua mondială a gustului francez

Ion Iliescu, de la „Ce să caute vineri, la ora 2?” la „Un exemplu de echilibru.”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,361 views

Your tuppence

 1. „Domnia” lui Alain Ducasse, sărbătorită regeşte | Catchy / 20 November 2012 17:57

  […] pentru stilul preţios al decoraţiunilor în stilul Palatului Versailles. Despre talentul lui chef Ducasse într-ale gătitului însă, jos pălăria! Probabil tocmai de aceea, la evenimentul organizat […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Un chef de speriat sau cine este Gordon Ramsay? | Catchy / 19 March 2012 10:31

  […] mai spună cineva că bucătăria nu cunoaşte o nouă eră, cu bucătarul pe post de star, nu întotdeauna adorabil! Ba chiar, cu puţin efort, putem spune că politica lui Gordon în ale […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro