Prima întâlnire: pro sărut şi anti „regula de 3 zile”

8 May 2013

Dacă n-ați mai ajuns de multișor la o primă întâlnire, poate n-ar strica să zburați cu Virgin America. Compania aeriană a introdus recent un serviciu de dating pentru pasagerii săi. Când văd pe cineva care le trezește interesul, aceștia pot trimite o băutură sau chiar un fel de mâncare, dacă nu știu sau nu pot cum să intre altfel în vorbă.

Cum funcționează? Te uiți să vezi unde s-a așezat persoana respectivă, verifici pe o hartă digitală a locurilor, notezi numărul, alegi ce cadou să trimiți și, dacă ai noroc, primești și răspuns printr-un sistem de mesaje electronice instalat la bord, care permite comunicarea între pasageri. Simplu, nu? Iar Richard Branson, patronul Virgin Airlines, își asigură clienții că șansele de a debarca cu tot cu o jumătate sunt de 50 %.

Ce te faci însă când nu ai la dispoziție un astfel de serviciu? Cum debarci cu succes? Potrivit unui sondaj realizat în Statele Unite, unde numărul celor care se declară “single” a ajuns la 107 milioane, 22 % dintre cei din tabăra opusă și-au întâlnit perechea printr-o cunoștință comună. La mică distanță, 20 % declară că au cunoscut pe cineva pe un site de dating, în timp ce numai 7 procente au acordat o șansă unui necunoscut cunoscut într-un bar. Ce se întâmplă după aceea? Dacă femeile caută apoi mai degrabă decât bărbații informații despre potențialul partener pe Facebook, numai un procent dintre ele și-ar face curaj să îi ceară o a doua întâlnire apelând la o rețea socială.

Nu vă gândiți că lumea se așteaptă să spui unde lucrezi sau cu ce te ocupi de la prima întâlnire. Mai puțin de jumătate – atât dintre femei, cât și dintre bărbați – au declarat că nu ar fi deloc deranjați dacă partenerul nu divulgă imediat aceste informații. Diferit stau lucrurile când e vorba de sărutul de noapte-bună: o majoritate covârșitoare (82%) dintre bărbați îl consideră normal și de dorit, în timp ce femeile se declară mai degrabă interesate de un sărut candid pe obraz (92%). Dacă aveați impresia că oamenii singuri din marile metropole sunt mai libertini, așa cum ne-a lăsat Carrie Bradshaw să credem, ei bine, în New York 90% dintre femei susțin că li se pare inadecvat să-și cunoască partenerul în sens biblic de la prima întâlnire. Din întreaga Americă, doar 6 la sută au declarat că au făcut acest pas după prima cină, urmată de primul film în doi.

Ce se întâmplă după? Regula de trei zile – durata cât era indicat să aștepți înainte să dai un semn de viață – nu prea se mai aplică. Cel puțin în cazul bărbaților, care au recunoscut într-o proporție de 78 % că au sunat sau au trimis un mesaj mai devreme.  În fond, nu prima întâlnire e greu de obținut, ci o a doua! Doamnele se lasă însă curtate, din moment ce mai puţin de 40 % și-au făcut curaj să dea semne de nerăbdare.Citiţi şi

Cât de mult știe Facebook despre tine?

Nu mai fusesem niciodată sărutată de un bărbat trecut de 40 de ani

Vor inelul și vor statutul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
3,095 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro