Prima iubire a fost și ultima

13 July 2016

liana vatamanu (2)Uneori mă lovește nostalgia și îmi aduc aminte de… prima iubire. Care năvălise din senin peste noi într-o toamnă târzie, frumoasă, caldă și liniștită ca visul frumos pe care dimineața nu ți-l mai amintești, dar care te face să zâmbești întrega zi, fără să știi măcar de ce…

Frunzele cădeau… aurii, galbene, bej, maronii, roșiatice, roșii sângerii, toate nuanțele frumosului din lume se adunaseră în ele. Un curcubeu al fericirii erau și sufletele noastre de îndragostiți frumoși și nebuni, ce nu știau că veșnică pe lume e doar schimbarea.

Aceea a fost o altfel de toamnă, a fost toamna mea, toamna noastră… muuult mai lungă decât cei trei ani pe care se spune că ți-i dă dreptul la iubire.

O toamnă nebună, plină de o dorință fără margini de a trăi fiecare moment la intensitate maximă. Ca și cum acel moment ar fi fost și primul și ultimul din viețile noastre. Eram stăpânii iubirii. Stăpânii fericirii. Stăpânii liniștii. Stăpânii lumii. Stăpânii timpului. Stăpânii vieții. Credeam că suntem stăpânii eternitații. Și fiecare clipă, fiecare oră, fiecare zi, erau unice. Ca noi.

cuplu

Numărăm împreună anii și râdeam că dragostea noastră sfidează timpul.

După o vreme însă, s-a lăsat ceața. Care devenea tot mai deasă, aducând cu ea moartea luminii.

Și ne-am pierdut.

Apoi a venit iarna. Și iarna n-a mai plecat. S-a așternut cuminte peste sufletul meu, înghețându-l și acoperind toamna care mi-a înăbuşit, tulburat, pașii liberi spre mine, lăsându-mă doar un suflet sihastru.

O nebunie amețitoare a fost prima iubire. Un curcubeu de amintiri lung cât viața a rămas în sufletul meu. Niciodată n-am mai văzut toamna și viața cu ochii și sufletul de atunci. Pentru că prima iubire a fost și ultima.

Pe Liana o găsiţi întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Secretara, partenera și amanta mea!

„Departe de casă, lupta pentru supraviețuire chiar scoate la iveală ce e mai rău în noi?”

Dacă ar fi să păstrez o singură amintire din perioada cât am fost iubiți…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
4,752 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro