Primele poze de la Geneva Auto Show

Andreea Petrescu

6 March 2013

Organizaţia Internaţională a Constructorilor de Automobile a dat startul celui de-al 83-lea Auto Show de la Geneva. Deocamdată pentru presă, iar de pe 7 până pe 17 martie, se vor putea bucura de noutățile Salonului toți nerăbdătorii și curioșii lumii.   Mulțumim, automarket.ro, pentru mica selecție făcută pentru doamnele noastre. 

Producătorul italian Abarth debutează la Salon cu „fuoriserie”, o linie de personalizare dedicată modelelor sport, prin care oricine îşi poate crea, combinând accesorii şi materiale specifice Abarth cu sisteme de frânare, performanţă a motorului şi culori de caroserie, un exemplar pe gustul său… motorizat.

Aston Martin lansează la Geneva modelul Rapide S, care se diferenţiază de modelele consacrate Aston Martin cu un design nou, ceva mai agresiv, inspirat de forma lui One-77.

Chevrolet aduc la salon varianta de serie a lui Spark EV, adică o versiune electrică a modelului de oraş al producătorului, care poate fi încărcată la o baterie de 230V.

Maserati GranTurismo debutează la Salon cu o versiune MC Stradale, echipată cu motorul GranTurismo Sport, dar mai uşoară şi mai performantă decât varianta standard şi dotată cu sistem de frânare carbon-ceramic.

Opel aduce la Geneva un concept crossover mini – Adam Rocks. Alături de el, producătorii germani vor prezenta şi noul model decapotabil Cascada, dotat cu un dispozitiv de acţionare electrică a centurii de siguranţă.

Şi francezii de la Peugeot vin cu un model concept, la care au lucrat împreună cu cei de la Magna Steyr, rezultatul fiind View Top, un coupé cabrio al cărui plafon este construit dintr-un material combinat sticlă-textil pentru a oferi un efect de trapă când plafonul este coborât.

Volkswagen aduc la Salon cel mai mic model din gamă, într-o variantă cross. Cross Up! şi-a mai ascuţit puţin unghiurile faţă de modelul de bază şi a căpătat o mai mare amplitudine laterală.

În categoria SUV-urilor de dimensiuni reduse se încadrează tot francezii de la Peugeot, cu modelul 2008, lung de 4,16 metri şi destinat turelor off-road.

Toyota testează terenul pentru o variantă decapotabilă a modelului sport şi vine la Geneva cu FT-86 Open, similar ca design cu GT86, dar cu acoperiş rabatabil din pânză.

Sunt încă multe noutăți, dar mai postăm și mâine. 🙂

 Citiţi şi

Prima mâna bionică cu simț tactil a fost deja testată șase luni de o pacientă

Ce mașini conduc cele mai frumoase femei din lume

Și tu crezi că tipul ăsta din capul tău există?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,686 views

Your tuppence

 1. Cum să furi bijuterii în zece paşi | Catchy / 23 October 2013 12:51

  […] funcţiile îndeplinite de noul sistem ConnectedDrive pentru a interconecta conducătorul şi automobilul la lumea […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro