Răspuns(ul) unui “domn”

Mihaela Cârlan

31 March 2011

Vă las mai întâi să citiţi.

“Aflu dintr-o revistă de femei, că a existat chiar şi un simpozion cu tema “Ce le face fericite pe femei”. Ba, mai mult, că tema e sensibilă şi pretabilă la întors pe toate feţele. Deci aşa… Nu ştiu sigur de ce simt femeile astea mereu nevoia de a fi fericite. De ce n-ar vrea ele mai degrabă să fie ne-fericite? Nu de alta, dar ar lăsa impresia că-s fericite în majoritatea timpului. Nu invers. În fine, ce vreau eu să le spun cititoarelor Catchy e că există în dicţionarul de argou al limbii române un cuvînt cu următoarele sinonime: acadea, arcuș, armătură, banană, Bălosu’, bâzdâc, bâzu, belengher, Belfegor, belibarez, biberon, bulon, burghiu, cabanos, caltaboș, calu’ bălan, caras, carici, castravete, catarg, cârnat, Chelu’, chil, ciocan, ciucălău, ciuciu, cocar, cocovig, cometă cu coadă, cordan, cornu’ burţii, cosor, daravelă, debrețin, dop, drâmbă, drob, ecler, El Zorab, fagot, făcăleț, făloșie, Filică, fișic, flaut cu gușă, flautul fermecat, focos, Foișorul de Foc, fus, gherțoi, ghiudem, Gogu, Gogu Pompieru’, guvid, huia, instinctor, lebăr, mandaras, marafet, măciucă, mătărângă, mârtan, miel, mielu’ cu o nară, mierloi, misil, mititel, morcov, Nodurosu’, onstroment, paloș, Părosu’, peleu, pendulă, perforator, piron, pistil, pix, pompă, pompon, popic, p..ă, P..ănescu, rangă, rașpă, râmă, retevei, rici, roșcovă, sabie, salam, saleu, sculă, sloboz, smecleu, socoteală, sparanghel, sugiuc, sulă, șiștoi, știulete, ștoagăr, ștoi, ștrumeleag, taragot, trandafir, troleu, tulumbă, țeapă, țeavă, țeposu’, țipar, țui, țurican, vioiu’, zdrâmbă, zdrâng.

Şi tot atîtea răspunsuri la întrebarea lor.”

Întrebarea fiind “Ce le face fericite pe femei?”, iar ceea ce tocmai aţi citit, răspunsul unui “domn” cu nume de palat. Şuţu. Căruia îi mulţumesc că mi-a scutit căutarea sinonimelor pentru “domn”, fiindcă bună parte din cele de mai sus i se potrivesc de minune. Şi pentru că, fără voie, sunt sigură, n-a făcut decât să întărească, în toată deloc flatanta ei goliciune, adevărata morală a poveştii lui Creangă: nu cea care i-a dat numele este, vai, câteodată, “prelungirea inutilă”.

who cares?

Şi pentru toţi cei care ar fi dat acelaşi răspuns, o vorbă de-a lui Noica. Care, şi dacă nu a fost gândită despre dragostea dintre femeie şi bărbat, îi vine ca o mănuşă: “Să-l lași să se apropie de tine, sau să te apropii tu de el. Să-i iei în mână sufletul și să i-l joci, ca pe un pumn de grâu: are greutate? e bun de sămânță? Și să fii, dacă poți, nu cel care încearcă să mai culeagă ceva; ci ploaia, ploaia aceea de toamnă, care nu știe nimic despre culesuri…”

Ca să înţelegeţi odată ce le face fericite pe femei! Şi că ceea ce se întâmplă de la brâu în jos, cu roade sau fără, e bonus.Citiţi şi

Te-a părăsit? Nu mai insista!

Viața ca un magazin

Asta era! Va trebui să renunţi la ciocolată!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
3,877 views

Your tuppence

 1. Ana Barton / 15 July 2013 17:35

  Frumoasă scriitură…

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Marina / 1 April 2011 18:37

  Iar, Eu rezonez cu El Zorab 🙂

  Nu de altceva, dar locuiesc in Egypt ! :))

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 3. Mirela Baron / 1 April 2011 12:39

  DINTRE TOATE ..rezonez cu ECLER cel mai BINE! hahahhhah 🙂

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 4. Dora / 31 March 2011 18:35

  Dar “cu cine vorbim”?… Asta, parafrazand celebra replica “despre ce vorbim”?… “Domnul” in spetza…sunt sigura ca nu are habar de existentza acelui “pumn de grau” la care face referire Noica si cu sigurantza i se pare ceva la fel de inutil…cum ne-ar putea parea noua “arcusul” lui fara grau… 🙂

  Iarta-l Doamne…

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro