Sailing to Philadelphia

13 October 2010

Mark Knopfler. Un artist care a susţinut lead guitar-ul şi vocea în Dire Straits, a scris muzică de film, a produs albume pentru Tina Turner sau Randy Newman şi, nu în ultimul rând, a reuşit o carieră solo fructuoasă. Primul album solo a fost lansat în 1996, intitulat Golden Heart, iar cel mai recent album a fost lansat în septembrie 2009 şi se numeşte Get Lucky. În 13 ani de carieră solo putem număra 8 albume, fără a lua în calcul un Best of cu Dire Straits sau două materiale lansate cu Emmylou Harris, artistă a muzicii folk, country sau pop din Alabama.

Mark Knopfler este o voce memorabilă, cu un timbru greu de confundat, ce aminteşte de acel sound răguşit din Brothers in arms, piesă aflată pe albumul cu acelaşi nume, lansat în 1985 sub marca Dire Straits.

Albumul Sailing to Philadelphia, al doilea din cariera solo a lui Mark Knopfler, a fost lansat în 2000 şi s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare în toată lumea. Albumul a fost lansat în trei versiuni: pentru Marea Britanie, pentru America de Nord şi o alta, internaţională. Deşi diferenţele nu sunt foarte mari, totuşi varianta cea mai atractivă este cea pentru Marea Britanie, aceasta conţinând un duet cu Van Morrison pentru o piesă deja existentă pe celelalte două versiuni.

Sailing to Philadelphia este un album matur, cu un sound aparte, plin de sens şi consistenţă. Putem asculta intrumente reale, mânuite cu măiestrie, dar şi sunete sintetice ce creează o stare de spirit unică, uşor chill-out. Chitara din spatele acestui album este ca un cadrul metalic pe care se înalţă o clădire superbă, plină de curbe frumoase şi arcade elegante. Fără distorsiuni tensionate, fără accese de personalitate care perturbă armonia muzicală, fără nepotriviri estetice. Totul parcă se întâmplă de la sine, într-o armonie perfectă între muzică şi orchestraţie.

Sands of Nevada este piesa care, alături de Baloney Again şi Sailing to Philadelphia descrie poate cel mai bine atmosfera albumului. Un album pe care îl poţi asculta în maşină în timp ce stai blocat în trafic iar ştergătoarele zumzăie mucalite aruncând apa de pe parbriz, colorată în mii de nuanţe de la reclamele luminoase de pe Calea Victoriei sau duminica, la cafea, în timp ce te bucuri de lenea unei dimineţi doar pentru tine. Este un album pe care îl poţi savura atunci când stai doar tu cu tine şi te imaginezi singur, într-un terminal de aeroport, aşteptând un avion spre… oriunde ai vrea tu să ajungi.Citiţi şi

Mulțumesc

Cea mai bună școală din lume

Fii atentă și la acest detaliu când îți alegi partenerul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
428 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro