Salma Hayek de Pinault a primit Legiunea de Onoare

Mihaela Cârlan

4 January 2012

Actriţa de origine mexicană, măritată cu François-Henri Pinault (proprietarul mai multor braduri de lux între care Balenciaga şi Yves Saint Laurent), a fost decorată de Anul Nou cu ordinul Légion d’Honneur Chevalier (gradul cel mai mic) de preşedintele  Sarkozy, pentru “servicii aduse Franţei”.

“Salma Hayek ????? Quel cirque!“, “E o insultă!”, Napoleon s-ar răsuci în mormânt!” şi  “Ce a făcut această doamnă pentru a merita o asemenea onoare? au fost câteva dintre comentariile maliţioase la adresa Salmei Hayek, ale cărei calităţi ca regizor, producător de filme şi membră activă a unor fundaţiile caritabile timp de 23 de ani se pare că nu cântăresc suficient în ochii francezilor. În super-bogata familie Pinault, unde Salma a intrat cu cântec, aceasta este a doua decoraţie după cea de Grand Officier – al doilea grad* ca importanţă dintre cele cinci – primită la aceeaşi festivitate de către socrului actriţei, François Pinault.

Mai jos, găsiţi câteva dintre personalităţile care au primit această distincţie de când la Palatul Elysee este Preşedintele însurat cu o fostă actriţă.

*Légion d’Honneur, cea mai înaltă distinţie civilă a Franţei, are cinci grade: Chevalier (Knight), Officier (Officer), Commandeur (Commander), Grand Officier (Grand Officer) and Grand Croix (Grand Cross).Citiţi şi

Excellence & savoir-faire français la TV5

Salma Hayek: „Harvey Weinstein este și monstrul meu”

Salut, Johnny!, au revoir, cher d’Ormesson, plecăciune și iertare, Maiestate!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,479 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro