Sania vieţii

Constantin Cucu

11 April 2016

Constantin CucuUnul din lucrurile pe care nu le-am înțeles niciodată a fost modul în care a dispărut copilăria.

Nu a fost nicio graniță distinctă şi nicio discontinuitate. Mai mult, chiar şi acum mai simt, uneori, o parte din ce simțeam pe atunci.

Şi, totuşi, cândva, nu ştiu exact când, am încetat să mai fiu copil şi m-am trezit făcând lucruri de adult, stând cu adulții şi îmbătrânind ca oricare dintre ei.

Este ca şi cum aş coborî neputincios într-o sanie pe care nu o mai pot nici cârmi şi nici să o frânez, o sanie în care am fost urcat fără a fi întrebat şi care nu pare a se îndrepta spre un loc mai bun.

copilarie

Şi dacă porcăria asta s-a întâmplat cu copilăria şi cu tinerețea mea, cine îmi poate garanta că, în ceea ce priveşte bătrânețea, lucrurile nu se vor petrece la fel? Şi că, fără a înțelege cum, când şi de ce, voi şchiopăta cândva bolnav şi bătrân afară din sania oprită?

Ceea ce mă îmbărbătează şi mă duce mai departe este speranța că într-o bună zi, poate chiar mâine, mă voi trezi şi voi realiza că toate astea au fost un vis urât şi îmi voi relua jucăriile de unde, din greşeală, le-am lăsat.

Citiţi şi

Trăieşti cu adevărat în secunda în care uiţi că în următoarea poţi pierde totul

Inimă, nu fi de piatră

Iubirea fără suferință este imposibilă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
290 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro