Sara Blakely sau miliardul făcut din trompe l’oeil

Georgiana Voinea

2 April 2012

Sara Blakely, fondatoarea companiei Spanx, a intrat în topul Forbes, devenind, la 41 de ani, cea mai tânără self-made miliardară. 

Blakely și-a început afacerile în 1990, cu o companie de babysitting. Însă ideea care avea să-i aducă succesul a venit la 27 de ani, când Sara a constatat că o pereche de colanţi tăiaţi, luaţi pe sub pantaloni, îi subţiau silueta. Invenţia ei avea să creeze iluzia unui corp mai suplu şi milioane de femei tocmai asta îşi doreau: ca rotunjimile comprimate să devină fără efort mai ferme şi mai apetisante. Nu e deci de mirare că afacerea Spanks a devenit în scurt timp un adevărat imperiu şi că 200 de astfel de produse “corectoare” se vând acum în peste 11.000 de magazine din întreaga lume. Ce se întâmplă în momentul adevărului, nu mai e treaba Sarei :).

Blankley, care a picat examenul de la finalul liceului, are acum propria viziune despre eșec versus succes: “Dacă nu aș fi ratat, eram acum avocat și Spanx nu ar fi existat. Cred că eșecul este doar felul în care viața își atrage atenția că ai deviat de la destinul tău”. Da, este o viziune romanțată a eșecului și o filosofie foarte optimistă, dar Sara Blakely reprezintă din păcate excepția și nu regula.Citiţi şi

Angela – cea mai puternică femeie într-o lume a bărbaților instabili

Suntem un ghem nedepănat de visuri

De ce noul calendar Pirelli mi se pare o idee proastă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,158 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro