Schimbarea mentalităţilor a început deja

17 March 2016

Revista Women’s Running şi-a propus ca luna aprilie să fie diferită, continuând dezicerea de stereotipuri, astfel că pe coperta sa este prezentă Nadia Aboulhosn, model, sportivă şi bloggeriţă plus-size, care astfel a devenit centrul atenţiei tuturor.

tumblr_inline_o452khWMtZ1twqp1d_1280.png.cf

Nadia Aboulhosn

„O forţă a naturii”, Nadia fusese aleasă iniţial doar pentru secţiunea de trendsetter de modă şi fitness, însă a sfârşit prin a fi fi vedeta lunii.

Editorii revistei explică alegerea Nadiei prin faptul că nu trebuie să fii atlet de performanţă pentru a te bucura de beneficiile fizice, emoţionale şi psihologice pe care sportul ţi le oferă.

tumblr_inline_o452skozXC1twqp1d_1280.png.cf

Însă cine este Nadia? Are 27 de ani şi s-a convertit într-o vedetă a reţelelor de socializare. Pe Instagram, de exemplu, are mai mult de 380 de milioane de fani.

Apariţia de pe coperta Women’s Running este şi pentru ea o premieră. Şi o răsplată binemeritată a muncii ultimilor ani. Pentru că niciodată nu este mulţumită de sine, această reuşită i-a adus un plus de echilibru.

Nadia a făcut dintotdeauna sport. În prezent aleargă de trei-patru ori pe săptămână şi se antrenează acasă cu greutăţile. În şcoală, era singura fată din echipa de fotbal.

tumblr_inline_o4539oH2f91twqp1d_1280.png.cf

Nu-i place denumirea plus-size şi asta pentru că standardizează un anumit tip de corp, iar tot ce nu intră în acest standard creat artificial se consideră a fi în afara „normalităţii”. Ceea ce nu este deloc etic.

Însă apariţia ei pe coperta revistei dedicată femeilor active şochează gândirea rigidă a societăţii care consideră că persoanele sănătoase, care fac sport, trebuie neapărat să fie slabe, iar cele de talia Nadiei sunt automat considerate ca având probleme de sănătate.

De aceea, Nadia luptă împotriva acestor prejudecăţi. În fond, nu poţi şti cât de sănătoasă sau activă este o persoană, doar analizându-i dimensiunile.

Apariţia Nadiei pe coperta Women’s Running nu este singulară. În ediţia din august 2015, pe coperta acesteia a fost Erica Schenk, alt model în afara standardelor.

tumblr_inline_o453g3bvLt1twqp1d_1280.png.cf

Erica SchenkCitiţi şi

Recesiune şic: o rochie şi şapte coperte glamour

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
516 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro