Scumpi, eu sunt un tip galant!

23 April 2014

Cristina StavriPe Emil Brumaru nu îl cunoșteam. Dar ce noroc pe mine să îl cunosc pe Horațiu Mălăele din piesele în care l-am văzut. Mai mare noroc a fost că am ales să merg la “Câte în lună și în stele”.

Și cum ascultam poezii cuminți și la locul lor, de pe strapontină, că în altă parte nu s-a mai găsit bilet, s-au unduit către mine niște cuvinte care m-au șocat. Nu că aș fi eu vreo pudica de fel, dar nu mă așteptam la literatură erotică la drum de seară. Nu-mi ieșise în cărți, cum s-ar spune.

Domnilor antemenționați, le-a ieșit însă.

Poeziile lui Emil Brumaru, recitate de Horațiu Mălăele, sunt cel mai intelectual show erotic la care am avut onoarea să asist. Și cred că nu e puțin lucru să reușești să încălzești o sală aproape plină de doamne doar cu niște rime pline de candoare, dar și degrabă trimițătoare cu gândul la amor nerușinat.

M-am uitat în jur și nu eram singura care se foia, roșie la față, ascultându-l pe distinsul domn Mălăele.

La sfârșit, am întrebat dacă mi s-a părut sau chiar plutea o energie caldă, de alcov, prin sală. Răspunsurile oamenilor din jur nu m-au dezamăgit. Domnul Mălăele si Domnul Brumaru făcuseră, într-adevăr, lucruri nerușinate cu toate mințile prezente în acea seară. Mostre:

Brumaru Emil

 “Cand treci prin oraș,/ Ca zânele prin ceață,/ Pupați-aș caleașca pe roata din față./ Sufletul din mine,/ Iese-n straie fine,/ Și-o ia dupa tine,/ Pe ulițe line,/ Cu ochii cat ceașca,/ Și fluturi pe coate,/ Pupați-aș caleașca,/ Pe roata din spate”.

“Căci dacă mă enervez,/Te învârt de nu te vezi/ Precum ca pe-un titirez/ De din zori până-n amiezi. Fiindcă prea ești bestie/ Pupa-te-aș pe trestie/ Și mâncați-ar pitpalacii gura, tâțele și cracii/ Ce îi ai/ Și nu mi-i dai…”

(citate extrase din Submarinul Erotic, Emil Brumaru, Polirom, 2009)

Eu m-am oprit la prima librărie. Să am mai multă literatură contemporană de vază, în casă!Citiţi şi

Femeia la 30 de ani – o elevă repetentă

Iar se caută scriitori talentaţi!

“Mai ritmat când trebuie omul să se împerecheze”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,231 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro