Se caută profesori pasionaţi de film care să facă educație cinematografică liceenilor

1 September 2016

Începând cu 7 septembrie, revine programul de educație cinematografică, pentru liceenii şi profesorii lor, Éducation à l’image. Programul a fost iniţiat în 2009 de către Ambasada Franței la București, este organizat sub umbrela NexT Film Education de către Societatea Culturală NexT, iar până acum au beneficiat de el peste 6000 de elevi din municipiul Bucureşti.

Misiunea programului este aceea de a promova filmele de autor și cinematografia ca artă în rândul elevilor de liceu, cu scopul de a le activa și cultiva spiritul critic față de produsele audiovizuale și de a le dezvolta cunoștințele despre cinema.

Stalking the Belle Époque

Pentru această ediţie, se caută profesori pasionați de cinema, dornici să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri legate de cinematografie şi asta pentru că Éducation à l’image presupune sesiuni de formare pe teme de limbaj cinematografic pentru profesori, proiecții de film de artă la cinema pe tot parcursul anului școlar, discuții cu cineaști invitați și ateliere practice legate de profesiile din domeniul cinematografiei. În plus, profesorii au la dispoziție  materiale pedagogice dedicate fiecăruia dintre filmele studiate.

Sesiunile de formare pentru profesori vor fi susținute de către criticii de film Andrei Gorzo și Ionuț Mareș și regizorul Tudor Cristian Jurgiu și vor avea loc pe 7, 8 și 9 septembrie la Cinema Elvire Popesco.

Filmele propuse anul acesta sunt Domnișoarele din Rochefort (regia Jacques Demy, Franța, 1967), Oslo, 31 august (regia Joachim Trier, Norvegia, 2011), O vară de neuitat (regia Lucian Pintilie, România-Franța, 1994).

Pentru mai multe detalii și înscrieri: oana@nextproject.ro/0732 909 024.Citiţi şi

Ia să mai pună tânărul meu mâna pe o carte!

Am nevoie de tine ca de moarte!

Cu o mână pe Biblie și cu cealaltă pe ciomag

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
194 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro