Se spune că nu-i frumos să-ţi bagi nasul în telefonul soţului

Luminița Popescu

23 February 2016

luminița popescu nouăPfoaileu, se spune că nu-i frumos să-ţi bagi nasul în telefonul soţului. Adică asta e un fel de indiscreţie nesimţită ce denotă neîncredere şi multă gelozie.

Acuma văd la Tv cum şi-a salvat viaţa o româncă măritată în Mexic.

A luat frumuşel telefonul soţului, pâş-pâş, şi a citit un mesaj în care planifica el cu un criminal să o kilărească şi să-i răpească fetiţa. Când a văzut ce o aşteaptă, a luat sărmana copilul şi a fugit câte zile a avut.

Aşa că, dragele mele, citiţi tot ce vă cade în mână: mesaje, cărţi de vizită, bileţelul de la stomatolog. Cât staţi în maşină aşteptând să iasă el de la Bricostore, luaţi la puricat torpedoul, ştiu că e incomod, dar băgaţi mâna sub scaune, posibil să găsiţi un telefon despre care nici nu ştiaţi. Se pot ascunde chestii şi în masca schimbătorului de viteză.

Dacă nu găsiţi nimic, nu vă simţiţi vinovate, ce?, poliţia cum vă verifică actele fără ca voi să fi făcut vreo mârlănie. Se numeşte „Verificare de rutină”.

De obicei, numele amantei este trecut în telefonul lui sub nume conspirativ: Ilie, Grigore ori chiar Instalatorul. Dacă planează suspiciuni, sunaţi cu număr ascuns. Orice s-ar întâmpla, păstraţi-vă calmul. Dacă vă răspunde cristalin o cucoană, hoooo!, poate e nevasta lui Ilie ori Grigore.

Cred că în şapte cazuri din zece, e valabil ce spun eu. Nu, nu „Stai chill!” şi „Love is in the air”. Eşti o doamnă şi tre’ să-ţi actualizezi informaţiile.

femeie

Trendul este spre curvăsăreală, mare şi fără ruşine, ascultaţi ce spun că n-am trecut prin viaţă ca gâsca prin apă.
În voi stă puterea de a ierta ori puterea de a pleca, dar, măcar aşa, ştii cui îi pui mâncarea dinainte când vii ruptă de la serviciu şi cu ce ton spui: Dinner is served, Măria Ta!

Ah, am uitat să vă spun de garaj. Acolo se ascund foarte uşor secrete parşive. În trusa de scule (ultimul raft), cutia cu vaselină şi cea cu şuruburi. Banii se dosesc cel mai bine în borcane cu filet, acolo nu intră şoarecii. Ce găsiţi compromiţător, ardeţi, ştiţi voi: Ce arde nu putrezeşte şi la interpelarea: „Ai fost cumva prin garaj?”, răspundeţi senine: „Să mori tu dacă am fost!”

Acum aş putea fi acuzată, de bărbaţi mai ales, că sufăr de misandrie (aversiune morbidă faţă de sexul masculin). Nop, nici gând de aşa ceva. Îi iubesc de nu mai pot, zău! Am doi băieţi pe care îi ador, fraţi, tată, cumnaţi.

Oamenii, bărbaţi şi femei, fac tot posibilul ca să trăiască fericiţi, iar fericirea o înţelege fiecare cum simte: unii mint ca să poată ajunge la „fericire”, alţii plâng că nu-s iubiţi cu aceeaşi măsură cu care iubesc şi ei.

Mi se pare nedrept că la noi există „poveţe” de genul: „Cine a crede bărbatul să-i mănânce rahatul” sau întrebarea aia oribilă: „Ai văzut bou să ragă după viţel?”

Am văzut că din ce în ce mai multe femei se autointitulează „Femei puternice”, „Femei independente”. Nu, nu vreau să fiu puternică! Vreau să fiu firavă ca un lujer de lămâiţă. Independenţa este pentru popoare, la oameni se numeşte „singurătate”.

Am nevoie de mângâierea bărbatului meu, de sprijinul lui, de sfatul lui, de mirosul lui. Dacă le am, mă simt puternică şi în siguranţă.

Toţi norii ce-au trecut pe cerul meu mi-au fost lecţii pe care le-am învăţat vrei-nu vrei şi cu rezumatul lor mi-am făcut trepte spre olecuţică de înţelepciune.

Pe Luminiţa o găsiţi întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.

Citiţi şi

Azi ai iubit-o

Nu putea să o condamne la mediocritate şi sărăcie…

Trăieşti cu adevărat în secunda în care uiţi că în următoarea poţi pierde totul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
28,233 views

Your tuppence

 1. Speeder2k3 / 4 October 2016 19:23

  Dragile mele nu dragele mele! Daca tot “blog-arim” macar sa scriem corect gramatical. Acum tot in spirit de gluma da-l naibii de telefon, cand te gandesti ca dormi in pat cu dusmanul…!!!!

  Thumb up 1 Thumb down 1
  Reply
  • Mihaela Cârlan
   Mihaela Cârlan / 4 October 2016 19:34

   DOOM 2 (2005) zice dragi, dragile, dragilor (mele).

   Rodica Zafiu în 2010 zice:

   Poate că ar trebui, cu riscul de a complica o paradigmă, să păstrăm forma dragi ca plural feminin nearticulat [adică prietene dragi]şi să acceptăm forma drage pentru pluralul feminin urmat de articol (dragele, dragelor) [adică dragele mele!, dragele mele prietene, dragelor mele prietene]. În fond, adjectivul drag, componentă esenţială a formulelor de adresare afective, conţine deja o excepţie morfologică – forma dragă pentru vocativul masculin: dragă Tudor, dragă băiete, frate dragă… http://www.romlit.ro/dragi_drage

   Că dacă ele nu-mi sunt dragi, ci drage, nici Tudor nu mi-e dragă, ci drag Tudor. Că doar nu zic stimată Tudor, nu?

   (N-am zis şi nu voi zice vreodată „dragile mele”. Ca să ştiţi.) sursa: diacritica.wordpress.com

   Thumb up 0 Thumb down 0
   Reply
 2. Rita Drumes / 4 October 2016 12:44

  Am râs cu lacrimi de stilul spumos în care este scrisă această confesiune. Și nu doar că am râs, dar mi-am amintit că am trăit și eu o experiență asemănătoare. Era duminică și fiul meu, în vârstă de 7 ani, împreună cu fiica mea, mai mică decât el cu an, mi-au adus în casă un pliculeț micuț, pătrat, pe care-l găsiseră în capacul volanului de la autoturismul nostru. M-au întrebat dacă este gumă de mestecat. Cam pe acolo, dar nu chiar. Era ca în povestea: ” Cu intenție ai dat plăcintele în fântână, mamaie? Nu maică! Cu brânză erau!” Cum făceam gogoși, am pus pe o farfurioară câteva gogoși și alături prezervativul, servindu-l pe “Măria Sa”, care bolnăvea în pat, fiind duminică și neavând chef de noi, ai lui. A făcut ochii mari, s-a înroșit, căci noi doi nu uzam de așa ceva, apoi și-a revenit și mi-a spus că nu știa cum ajunsese acolo. :)))

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply
 3. Claudia / 7 September 2016 16:16

  Exceptional articol. Se spune ca ceea ce nu stii, nu te face sa suferi. Daca CD vrea sa isi petreaca viata cretina si senina, sa nu aplice ce scrie in articol. Omul de langa mine e minunat, nu exista cred sot mai bun, familist convins, as fi sarit si in foc ptr el la propriu. Pana intr-o seara cand, cu un ochi la mine, si cu un altul in telefon, a sters un mesaj pe care il primise la 22.15 si asupra caruia, avand in vedere ora destul de inaintata, mi-am exprimat curiozitatea sa il citesc. Poate era nevinovat. Poate explicatia ca era de la o colega cu care pusese un pariu in cursul zilei, si care acum il anuntase ca ea casigase era cea reala. Dar exista posibilitatea sa nu fie adevarat, altminteri ce era cu grava de a-l sterge? Nu se intamplat niciodata inainte asa ceva. Si nuci dupa acee Desi m-am transformat din clipa aceea in detectiv , nu am gasit nimic care sa imi dea de gandit, dar, din acea seara blestemata mi-am dat seama ca in viata asta nu poti sa ai incredere absoluta in nimeni, si ca e cea mai mare tampenie sa te culci pe o ureche in numele increderii. Si, desi abia am implinit 23 de ani de casatorie, si niciun nor nu pare sa o umbreasca, am ajuns sa fiu pregatita sufleteste pentru orice: despartire,boala, moarte….Restul sunt povesti

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 4. aki / 7 September 2016 11:40

  tu iti dai seama ca pe unele lucruri nu se glumeste?!?! ca sunt oameni care chiar cred si o gluma si chiar pot face multe prostii pornind de la o gluma?
  Si cum sa faci glume pe seama nefericirii si necazului altuia?!?!

  Nu stiu, dar e foarte nesarata gluma asta…

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 5. C.D. / 22 April 2016 12:51

  Ce trist ! 🙁 Cum sa-ti traiesti viata asa , langa omul pe care se presupune ca il iubesti ? Facand permanent pe Sherlock Holmes . Astfel de femei ii impinge de fapt pe barbati sa practice inselatul frecvent. “daca tot ma toci, macar sa ai motiv ” Totul tine de o alegere potrivita si de felul cum intretii relatia . Tot timpul se da vina numai pe barbatii care inseala, si pe cea cu care inseala. Inselata e mereu curata ca lacrima. Jenanta atitudine a unei femei ! Bine ca nu ii pune si pistolul la tampla ! 😛

  Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
  Reply
  • Luminița / 15 June 2016 8:43

   Citesc și mă crucesc. Unii au un morcov în cur atât de mare, încât nici nu pot glumi pe tema asta. Atitudinea mea nu e jenantă deloc, e doar puțin ironică.

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
   Reply
 6. mihaela / 17 March 2016 7:11

  exact!

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 7. Paul / 27 February 2016 19:02

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 7
  Reply
  • Luminița / 15 June 2016 8:47

   Exact, Paul! Am vrut ca acest articol să fie un ”monolog distractiv”. În nici un caz n-am vrut să fie ”soluția fericirii în doi”. Pentru asta, caut sfaturile părintelui Arsenie Papacioc.

   Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 2
   Reply
 8. Faiantaru' / 23 February 2016 16:03

  “Independenţa este pentru popoare, la oameni se numeşte singurătate.” Standing ovation !

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro