Sentimente.ro

24 November 2015

miriam soare– Dragă, a fost minunat! Am avut o vacanță de vis. Viorel e un tip tare mișto, iar fii-miu se întelege cu el extreordinar. Nu-ți spun ce cadouri frumoase ne-a făcut. Eşti nebună, crede-mă, și încăpățânată pe de-asupra. De ce ai tu impresia că dacă-l cunoști pe vreunul pe un site de matrimoniale e ceva rău? De ce crezi că neapărat ăla e psihopat, că e vreun strâmb sau vreun criminal în serie? Uite, eu l-am întâlnit pe Viorel, care este un tip de nota zece. E directorul unei făbricuțe de confecții, are casa lui, masa lui. Nu a fost niciodată însurat și nu are copii…

Dar omite să-mi spună că Viorel are o sută șaizeci de kilograme la un metru șaptezeci, chel si obsedat de microbii din jurul lui. Amănuntul ăsta mi l-a spus abia după vreo doi ani. Dar nu o pot suspecta pe prietena mea Anișoara de minciună, nici măcar prin omisiune. Nu. Așa e ea. În oricine și în orice, ea vede calitățile și partea plină a paharului, ceea ce, poate că uneori, e o calitate. Ce să mai, una peste alta, îmi spune să-mi fac cont pe sentimente.ro, dacă vreau să termin cu singurătatea și cu plânsul în pernă. Sute și mii de bărbați așteaptă să mă cunoască.

Social isolation - sad lonely unhappy woman

Degeaba îi explic ce părere proastă am eu despre site-urile astea. Că e periculos să te întâlnești cu oameni necunoscuți. Că în spatele calculatorului poate fi orice dement, că… Orice argument îi aduc, Anișoara are un argument contra sau o povestire despre ea sau vreo altă prietenă de-a ei care și-a găsit jumătatea pe sentimente.ro. Până la urmă, Anișoara îmi face o surpriză. Ia o fotografie de-a mea din contul de Facebook, una în care nu mi se deslușește chipul, dar sunt în blugi scurți şi mi se văd picioarele, care, recunosc, sunt punctul meu forte, și-mi face cont pe sentimente.ro.

Îmi fac nessul și deschid sentimente.ro. Într-adevăr, eram asaltată de bărbați.

Aveam atâtea mesje în inbox, încât mi-am zis că e imposibil ca, din atâția bărbați care mi-au scris, să nu-mi găsesc alesul. Mă pun pe citit. Pe măsură ce citesc, mă tuflesc precum cozonacul când deschizi ușa cuptorului înainte de a fi cazul. O liotă de agramați, de nepricopsiți. Încep să-i triez, în primul rând după, ha-ha-ha, că, vorba unei colege, ne plac bărbații buni la cratimă. Pe urmă, după limbaj. După sutele de mesaje citite, rămân câteva. Nu multe, scrise, se pare, de oameni sănătoși la cap, care au un nume și nu un pseudonim ca „Agentul 007” și o fotografie la profil.

Mă apuc să le răspund și începem să ne conversăm. Constat că fotografiile lor de profil sunt, de fapt, luate de aiurea și nu au nicio legătură cu ei. Nici numele, îmi spun ei pe chat, nu e al lor, dar o să mi-l spună când ne vom întâlni. Sunt plini de secrete. Mereu am impresia că vorbesc cu securiști sau cu înalţi demnitari care se tem să nu-i afle presa de scandal. Așa am înțeles că ăştia de la CIA, FBI și alte asemenea structuri, stau toata ziua pe chat și-și caută o relație serioasă. Unii, spre ghinionul lor, când îi intreb cu ce se ocupă, îi pune dracul de-mi spun că au slujbe despre care eu chiar știu câte ceva și, când le pun întrebări încuietoare, se burzuluiesc și mă întreabă dacă sunt de la poliție sau, pur și simplu, mă înjură. Dar cei mai numeroși sunt „romanticii”. Când îi întreb cu se ocupă și ce studii au, încep o tiradă întregă :

– Firea-ți ale dracu de curve. Toate sunteți după portofel. Ce te interesează, fă, cu ce mă ocup eu? Sentimentele nu mai contează? Toate vreți numai bani și directori. Sufletul e tot ce contează, zic ei. Am un suflet bun și mare, dar nu întâlnesc decât curve pe interes, așa ca tine. Ce, fă, dacă trece omu’ printr-o perioadă mai grea și dacă n-are serviciu, gata, la gunoi cu el? De aia sunteți singure, panaramelor, că umblați numai după bani. Când găsiți pe unul de e sufletist, îl întrebați numai despre unde lucrează și ce școli are. Fă, școala vieții e cea mai importantă. Şi sufletul.

Deci, am mai scurtat lista.

Rămân cu două mesaje mari și late.

După conversați civilizate și plăcute, îmi dau întâlnire cu unul din cei doi domni. Se descrisese suplu, de vârsta mea, singur. Îmi trimite o fotografie. Ceva ușor cam cețos, dar se putea distinge un domn draguț, subțirel, îmbrăcat sportiv. Ne întâlnim la eterna cafea.

Intru în cafenea și, de la măsuța din colț, se ridică un domn, într-adevăr subțirel, cam la un metru cincizeci înalțime și cu vreo douăzeci și cinci de ani mai mulți ca mine. Îl privesc dezamăgită. Dar ce pot să spun? Îm dau seama că nu am „antrenamentul” necesar și că, fiind „începătoare” pe „sentimente.ro” nu am știut cum și ce să întreb ca să evit o astfel de situație. Dar dacă eu sunt surprinsă neplacut, el e uluit. Se uită la mine ca la OZN-uri și, cu o sinceritate pe care i-am apreciat-o, mă întreabă ce caut eu pe un site de matrimoniale? Cum am ajuns eu acolo? Fac cumva un studiu de piață sau psihologic? Îi spun senină că sunt singură și că-mi caut „jumătatea”. El îmi spune că e bucuros să mă întâlnească. Că ar fi fericit dacă ne-am reîntâlni, dar că aș face bine să mă retrag de pe site. Că nu e un loc pentru mine. Că sunt o femeie frumoasă și fină, care clar nu știe cu ce „se mănâncă” site-urile astea. Mai sorbim un pic din cafea și ne luăm „la revedere”. Mi-a mai scris. I-am mai răspuns din amabilitate. Și-a dat seama și n-a insistat.

Îmi spun că lucrurile nu sunt chiar atât de grave. Că omul a fost chiar drăguț, educat, amabil și parcă nu e cazul să-mi pierd de tot speranța. Așa că, eu continui să stau de vorbă pe chat cu o gloată de ciudați, de obsedați sexual, de șomeri și alcoolici, până când, bingo! Îmi scrie un tip care nu e certat cu gramatica. Plin de umor. Am râs cu el pe chat mai multe seri la rând. Îmi spune că e ziarist. Că e blond, că are un metru optzeci, șaptezeci de kilograme și ochii albaștri… Ce să mai, sună bine. Și chiar nu vrea să pierdem vremea pe chat, ca puștii. Mă invită la cafea.

A doua zi, vară, cald. Îmi pun sandalele cu toc, fusta scurtă de blugi, tricoul cu umărul gol, mă aranjez o oră în oglindă. Dau și o undă de parfum și pornesc la întâlnire. Când mă apropii de cafenea, încep instinctiv să-l căut cu privirea. Dar, la naiba! Nu văd niciun bărbat arătos conform descrierii, prin fața cafenelei. Trec și mă gândesc să mai dau o tură, că parcă n-aș vrea să-l aștept eu pe el și să-i par disperată. Nu fac doi pași că-mi suna mobilul. E el. Hmmmm, stai să vezi că nesimțitul o să-și ceară scuze că întârzie. Nici vorbă. Îmi spune că tocmai am trecut pe lângă el. Doamne, așa de rău m-am prostit încât trec pe lângă un bărbat cu semnalmentele de mai sus și nu-l observ?! Mă întorc. Nu-l văd. Dar un băiat îmi face cu mâna semne de salut. Mă apropii şovăitoare. Oprită în fața lui, mă legăn de pe un picior pe altul. Aș fi vrut să se despice asfaltul sub mine și să mă înghită. Ce-i spun eu ăstuia acum, fără să-l jignesc? Era înalt de un metru optzeci. Avea ochii albaștri, dar ca ai unui pește fiert și niște ochelari cu sticle groase ca în 1965. Avea genele albe ca două mături țepoase. Afară erau 38 de grade. Dar el avea o cămașă cu mânecă lungă și un pantalon de stofă, amândouă cu patru numere mai mari. Pantalonii stăteau creți în talie și spânzurați în curea. Pantofii erau negri, de toamnă, sănătoși, cu talpă groasă și botul pătrat. Iar părul? Părul era apocaliptic. Îl avea lung până la fund. Nu cred că știa că s-a inventat pieptănul. Și-l legase la spate în coadă, cu un zgârci. Una peste alta, știu că sună urât, dar semăna cu o râmă. Mă întreb disperată unde aș putea să beau cafeaua cu el, dar să nu mă vadă nimeni? După ce ne salutăm, prin dreptul nostru, trece un grup de oameni, însoțiți de jandarmi. O manifestație. El îmi cere scuze și permisiunea să schimbe câteva vorbe cu manifestanții, ca să poată mai târziu să scrie un articol pentru ziar. Mă roagă să-l aștept pe trotuar cinci minute. Eu accept. Dar în secunda doi, plec în pas alergător, ca un infractor. După vreo zece minute mă sună nedumerit. Îi răspund cu o voce indignată, demnă de Romanița Aristescu. Îi reproșez că m-a lăsat în stradă, ca pe o proastă. Iar eu, așa ceva nu accept. După care el, plin de nervi îmi spune:

– La cât de dificilă ești, nici nu mă mir că ești singură. Singură ai să fii, o mie de ani!

Mi-am șters contul de pe „sentimente”. Sper să nu se îndeplinească vorbele pe care cu năduf mi le-a spus. Și-mi place să cred că nu sunt chiar atât de dificilă.

Pe Miriam o găsiţi întreagă aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Luna Nouă în Pești: vindecare și un nou început

Sunt angajată într-o iubire ce seamănă tare mult cu un război

Nu i-am arătat scrisorile niciodată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
22,739 views

Your tuppence

 1. LeoMajor / 27 January 2018 2:42

  Acum lasand gluma la o parte, inca din adolescenta m-am tot agitat, chinuit si strofocat ca sa incerc sa imi gasesc si eu jumatatea, dar acum realizez ca defapt … nu trebuia. Nu imi trebuia nimic din toate acestea. Cum imi descriu eu adolescenta? Chin. Asta a fost. A fost un chin sufletesc si mai ales si fizic. Pe atunci nu erau site-uri de dating. De fapt, pe vremea aia nu prea erau site-uri, asa ca am incercat pe metoda clasica, de iesit in cluburi. Ce am cautat, aia nu am gasit. Si desi am 1,86 si mai toata viata nu am depasit 95 de kile, par cret bogat (acum mai rarut, dar tot valvoi e), ochi caprui, si toate cele, cu toate astea tot nu am reusit sa scot nici-o fata la cafea de dupa prima mea pseudo iubita oricat de mult si tare le invitam la o apa plata, la un cico la un patinoar ceva, orice, numai sa ies cu ele.

  Dar aparent, toate indiciile duc catre faptul ca trebuia sa ma calugaresc de la frageda pruncie inspre a-mi fi pupate moastele, daca in timpul vietii nu avea sa ma pupe nimeni altcineva mai mult decat pe obraz ….

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
  • LeoMajor / 27 January 2018 2:46

   La situatia asta se adauga si faptul ca am avut si ajutor, nu m-am aruncat eu singur in situatia asta, am avut ajutor in toti “prietenii” mei care cu mare drag, spor si mare pompa tineau mortis ca de fiecare data cand dadeam de o fata de care imi placea, sa imi bage bete’n roate si sa ma faca de ras. Sau sa ma faca de ras in asa fel incat sa o puna pe respectiva la test, daca ar fi iesit cu un fraier si prost si romantic. Aparent se pare ca femeile prefera barbatii abuzivi, nu pe aia romantici.

   Thumb up 0 Thumb down 0
   Reply
 2. LeoMajor / 27 January 2018 1:56

  BisericaOrtodoxa.ro (Sau Catolica …) Singurul site de matrimoniale din Anno Domenico 956 (sau cand au inceput constructia acestor Site-uri) care e cat se poate de serios.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 3. E O MARE TEAPA PE SENTIMENTE.RO / 26 January 2018 21:57

  Bai io am avut contul facut mai demult si acuma lam platit ca prostu ca sa pot vorbi cu niste petarde din cauza ca vreau sami refac conturile de pe tinder si badoo asa ca am fost nevoit sa stau pe sentimente o luna ca atita am platit spre norocul meu . Frate eu nu inteleg cum naiba stai online te baga unu in seama si ii dai cu flit in 5 min ce fel de petarda poti sa fi sa nai 5euro sati iei o cartela de telefon sa poti vorbi cu omu sati faci si tu o parere despre el poate e psihopat sau nu . Oricum mare teapa cu multe profile false cu petarde de femei si fara niciun drept de apel . De evitat

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 4. Lavinia / 15 January 2018 12:13

  Da ,poze false și cocalari și maneliști cu tricouri mulate și pieptul epilat, care nu vor găsi o partenera in vecii vecilor. Femeile sunt false cele sub 30 de ani ,încrezute cu tinerețea lor si care inca visează la prinți din povesti.Iar cele bătrâne peste 40 de ani disperate și supărate pe viață care se bucura la un bărbat tânăr ,că și un copil la acadele colorate.

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 5. Timi / 15 January 2018 12:06

  Găsești pe dracu jumătatea..Poate jumătatea paharului. Poze modificate , femei bătrâne care caută un prost cu bani ,sa mai profite de timpul rămas. Un site de rahat.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 6. Mary / 10 December 2017 12:51

  Asta e societatea romaneasca. Daca la mall, la hipermarket, la cinema e plin de ghiolbani, de ce n-ar fi si pe asemenea siteuri?

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 7. lucian / 9 December 2016 21:08

  Claudia, in legatura cu acel 1% ai intr-adevar dreptate! Mai intru pe okcupid :))) dar se aplica acelasi principiu.
  Rabdare am, calitate care ma ajuta sa observ unele lucruri, in general vorbind. Insa atunci cand femeia cu un astfel de potential ok, primeste 99 de mesaje, avand un continut mai mult sau mai putin explicit, agramat, grobian etc, acel unul (1) singur mesaj primit, cu greu mai poate fi observat in drumul cel mai rapid cu putinta de a sterge/dezactiva contul respectiv 🙂

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 8. Iulia / 17 August 2016 16:08

  Am intalnit pe cineva pe un site de matrimoniale, iar de doua luni locuim impreuna. El e barbatul pe care l-am asteptam toata viata 🙂 E chestiune de noroc. Trebuie doar sa ai rabdare.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  Reply
 9. mariuss / 5 August 2016 17:34

  inainte nu erau asa destepti oamenii si se intalneau frumos la o cofetarie sau prin parc si se flirta real ,fata in fata si uite ca sunt batrani cu 50 _60 ani de casnicie cu bune si rele ei erau multumiti.Acum se intra pe toate site-urile de nebuni si invata toate prostiile ,incearca fiecare sa faca misto unul de altul si tot burlaci raman,Fetele sunt mai tampite ca niciodata se apuca de sex pe la 13 ani cand habar nu au pe ce lume traiesc fac copii la 18 ani, apoi pe la 30 divorteaza ca vrea actiune multa si cu fostul berbec nu mai merge ,apoi pe la 35 devine lezby pentru ca nu mai simte nimic pentru barbati este satula si dezamagita si cauta placeri cu batai si omoruri ,apoi la 45 cauta un barbat serios (ca si ea este serioasa ) ca sa o iubeasca ca la 18 ani ,sa fie respectata ptr ca merita ca a fost femeie cuminte doar ca nu a avut noroc si gaseste un bolovan (ptr ca sunt destui) si este implinita si trupeste si sufleteste nu regreta nimic si noaptea poate sa doarma linistita si implinita..

  Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  Reply
 10. Ana / 26 June 2016 13:33

  Dupa patru ani de relatie cu un barbat intalnit pe un site similar, o sa ne casatorim. Depinde de noroc. Autoarea trebuia sa ceara webcam si scapa de toate situatiile de genul. 😀

  Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  Reply
 11. diana / 29 December 2015 19:52

  Vali, ca barbat ai noroc mai mare sa gasesti domnisoare atragatoare si inteligente…,ca femeie e jale….gasesti numai ciudati,obsedati sexual,psihopati,insurati care vor aventuri,donjuani care nu s-ar insura niciodata si care umbla cu nush cate femei,tinerei care vor femei mature :D…ca femeie e f greu sa-ti gasesti jumatatea….

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 7
  Reply
 12. Gia / 24 December 2015 6:11

  Bun. Foarte bun topicul. Excelent condeiul.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  Reply
 13. Vali / 29 November 2015 6:08

  Deci sunt norocos !!!
  Am cautat pe bascalie.ro din pura curiozitate si mai dadeam si mesaje cu pshihologie inversa.
  Da am avut noroc,am gasit o frumoasa donnisoara ,cu o minte super si mai ales
  cu un zambat criminal iar ochi ……
  Azi dupa 9 ani si 8ani de casnicie cu un baiat de 7ani pot zice am avut noroc de o sotie !!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  Reply
 14. claudia / 24 November 2015 11:37

  Ha, ha, ha… Sa vezi situatia inversa: cand esti barbat ( acceptabil, nici prea-prea, nici foarte -foarte) si ai surprize sa intalnesti tipuri de femei ce se cred cel putin miss si arata cel putin ciudat ( ca tipii din articolul dvs.) Dar asa e viata … Una peste alta, mai exista totusi pe aceste site-uri un 10% barbati / femei super ok, dar si din acestia 9% sunt deja luati / luate ( casatoriti) si sunt acolo pentru o aventura, conversatii sau divertisment. Deci ramane 1% din cei inscrisi pe site cu care chiar merita sa iesi, sa ai o relatie, dar trebuie sa ai noroc sa dai peste ei ( si rabdare ) …. Intrebarea e: e destul 1% ca sa te motiveze sa stai pe site? Aici fiecare din noi are raspuns propriu…..

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro