Sex ca la carte

Catchy

29 June 2016

Începerea vieții sexuale reprezintă un interes prioritar pentru majoritatea tinerilor, acesta fiind, totodată, un subiect de discuție tabu. În acest context, riscul apariției unei sarcini neprevăzute și nedorite, precum și contractarea bolilor cu transmitere sexuală reprezintă principalele pericole la care se expun tinerii.

Fapte

  • Conform „Anuarului statistic al României/2015”, peste 10% dintre naşterile din România sunt atribuite adolescentelor.
  • Conform „Raportului de analiză a disciplinei opționale Educație pentru sănătate – Componenta Educație sexuală/2015”, în 2013, România era prima ţară din Europa în topul celor mai multe noi diagnosticări ale infecţiei cu HIV în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.
  • În 2014, peste 18.500 de tinere au născut până la vârsta de 19 ani. Dintre acestea, 661 aveau sub 15 ani la momentul la care au născut. Tot în 2013, au fost înregistrate 7.287 de întreruperi de sarcină făcute de tinere cu vârste de până la 19 ani.
  • În România, vârsta medie pentru debutul vieții sexuale este de 15-16 ani, iar legea prevede faptul că tinerii își pot da consimțământul pentru un contact sexual începând cu vârsta de 15 ani.

fată măr

În acest context, campania Planifică Neprevăzutul a lansat online un ghid practic de relații, contracepție și viaţă sexuală, destinat adolescenților și tinerilor care se pregătesc să-și înceapă viața sexuală, redactat într-o manieră amuzantă: „Sex ca la carte – Sfaturile unui Iepuraș Prudent”. E-book-ul este gratuit și poate fi descărcat de aici.

Dacă nu te încumeți să-i vorbești copilului tău, dă-i link-ul. Sigur îl va accesa. 🙂

Planifica Neprevazutul - e-Book contraceptie si relatiiCitiţi şi

L-am căutat. L-am găsit. Era în același loc. Cu altcineva

“Nimic nu vine ușor în viață, nu există plăcere fără durere”

Accepți să vă mutați împreună, dar să plătești și jumătate din chirie?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,318 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro