Sfârşitul lumii

Paul Ghiţiu

28 January 2014

Paul GhitiuSosise ziua alegerii genului. Ultimii oameni ai planetei erau adunaţi în ceea ce, cândva, fusese o piaţă, probabil, impresionantă, acum mărginită doar de clădiri goale şi ruinate. Sus, pe platoul din faţa intrării într-o clădire înaltă, păstrând încă urmele unei decoraţii exterioare multicolore, într-un jilţ din aur, o persoană în vârstă, nici bărbat, nici femeie, sau şi una şi alta, îşi ţinea capul, cu creastă albă pe centru şi bucle albe pe laterale, între cei doi şerpi din aur care încadrau tronul.

Două trepte mai jos, cu spatele către el şi cu faţa către mulţime, doi copilaşi; ultimii doi copii ai planetei, căci producători nu mai erau, iar ştiinţa şi tehnica îşi atinseseră limitele în problema reproducerii artificiale repetate.

Adam si Eva

Victor Brauner – Adam şi Eva

– Ce vei fi?, îl întrebă, cu voce sîsîită şi tremurătoare, cel din jilţ, atingându-l cu vârful bastonului, pe cel care, în ciuda îmbrăcăminţii şi a tunsorii asemănătoare cu ale celuilalt, părea a fi un băieţel.

– Fată!

– Şi cum te vei numi?

– Eva!

– Iar tu?,  îl întrebă vârful bastonului pe celălalt, băiat sau fată, mai greu de spus.

– Băiat!

– Şi cum te vei numi?

– Adam!Citiţi şi

Sacrificiu?!? Privește-l în ochi!

Să fii femeie înseamnă…

Cum aş trăi dacă mâine ar fi sfârșitul lumii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
493 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro