Sfârșitul poate fi atât de aproape?

catchy

27 November 2013

Suntem şi noi printre spectatorii BBC Knowledge şi ne bucurăm de câte ori auzim de o serie documentară nouă, cum este şi cea care va începe miercuri, 27 noiembrie, de la ora 22:00.

Civilizație: Este Occidentul de domeniul trecutului? va porni într-o investigaţie cu scopul de a afla motivele pentru care stilul occidental a fost atât de popular în toată lumea timp de aproape cinci secole. Istoricul Niall Ferguson, de la Universitatea Harvard, ia Occidentul şi îl aşază pe „Restul Lumii” doar în încercarea de a înţelege cum de a reuşit acesta să îşi păstreze supremația asupra resurselor planetei noastre vreme atât de îndelungată.

Civilizația occidentală a condus odinioară peste jumătate din lume, iar cultul său continuă să fie urmat de mai bine de o treime din populația planetei. Modul în care trăiesc oamenii – sau aspiră să trăiască – este fără îndoială o invenție a Vestului. Tendințele occidentale în materie de regim alimentar, modă și construcții au fost adoptate de diverse țări și culturi din întreaga lume. Toate acestea sunt aproape de sfârşit?

Nu ştim dacă vom afla răspunsurile pe care le-am dori, dar pe noi ne-a prins subiectul, aşa că miercuri, de la 22:00, BBC Knowledge ne-a cam făcut programul… 🙂Citiţi şi

Pentru cei care s-au opărit citind „Pupici deplasaţi”

Doina – furtună în trup de femeie

Dacă ar fi “altfel”, l-ai mai iubi la fel?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
286 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro