Simion Buia – o nouă expoziție cu măști venețiene

Andreea Petrescu

7 February 2013

Fotograful Simion Buia reiterează un eveniment care atrage ca un magnet – expoziția de fotografie Maschere di Venezia. 77 de ipostaze adunate în 10 ani vă așteaptă anul acesta la Readers Café până pe 1 martie, vernisajul fiind programat pe 16 februarie, la orele 19:30. Când Simion, ce se va fi întors până atunci de la Veneția unde este în desfășurare vestitul Carnaval, va ciocni un pahar de vin roşu cu cei prezenţi, pe acordurile muzicii interpretate de Andreea Tincea şi Cătălin Lungu.

Iată ce spune fotograful, a cărui expoziţie precedentă, Actorii şi fotograful, tocmai s-a încheiat: “Maschere di Venezia a devenit un proiect fotografic personal inspirat din energia indescriptibilă şi întâmplările atipice din timpul carnavalului. De 10 ani fotografiez fascinantele şi mereu schimbătoarele costume şi pe oamenii care le îmbracă. Anual, timp de o săptămână se adună în Piaţa San Marco toţi regii şi reginele despre care citim în cărţi, pe lângă alte personaje alegorice şi travestiţi. Sute de mii de vizitatori invadează străzile înguste ale oraşului de sub apepentru a trăi un eveniment unic în lume. Pentru fotograf este Paradisul însuşi! Între timp motivele Carnavalului de la Veneţia au devenit pentru mine un modus vivendi. Imaginile transformate în artefacte prin atenta transpunere pe suport de pânză au fost achiziţionate de case renumite de avocatură din Düsseldorf şi Berlin, iar în România şi-au găsit locul în birouri ale unor agenţii de publicitate, hoteluri, dar şi în locuinţe personale. Printre clienţii recenţi se află Editura Spandugino. Fotografiile arată aidoma unor tablouri datorită suportului cu o materialitate specială şi a tehnicii desăvârşite de printare. Culorile îşi păstrează calitatea timp de 100 de ani, în condiţii de muzeu. Exponatele sunt unicate, iar cumpărătorul primeşte un certificat de autenticitate, semnat de autor”.

La un secol comprimat în doar câteva săptămâni suntem aşteptaţi şi noi, de ce nu, chiar astăzi.Citiţi şi

Aș fi făcut orice. Și acum aș face orice… pentru că îmi lipsești

Noaptea Albă a Galeriilor 2017

Mihaela Noroc și Atlasul frumuseții – femeile lumii în 500 de portrete

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
715 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro