Sofi Oksanen – tânără, frumoasă, talentată, celebră – vine la Bucureşti

22 March 2012

Între 26 şi 29 martie, scriitoarea finlandeză Sofi Oksanen vine la București pentru lansarea celui mai cunoscut roman al ei, Purificare, apărut în urmă cu câteva săptămâni la Editura Polirom.

Sofi Oksanen, la doar 35 de ani, are o lungă listă de premii și de alte recunoaşteri internaţionale ca scriitoare de romane, dar şi ca dramaturg. După apariţia în 2008, a romanului Purificare, care a devenit una dintre cele mai citite cărţi finlandeze ale tuturor timpurilor, a fost declarată „Personalitatea Anului 2009”.

Sofi a devenit cunoscută odată cu romanele Stalinin lehmat (Vacile lui Stalin, 2003) şi Baby Jane (2005). În 2007, a mai scris piesa de teatru Puhdistus (Purificare), un succes internaţional care a stat la baza romanului omonim. Romanul Purificare, tradus în 43 de limbi, ajuns bestseller internațional şi având peste 10 premii literare, spune povestea tragică a două femei din Estonia forțate să-și confrunte trecutul întunecat, marcat de abuzuri.

Pe Sofi o puteţi întâlni fie luni, 26 martie, de la ora 18.00, în Boheme Cafe (Căderea Bastiliei, nr. 11) la dezbaterea “Stigmatele: istoria scrisă pe trupurile femeilor”, fie marți, de la ora 18.00, la Librăria Cărturești, la lansarea oficială a cărţii, urmată de o sesiune de autografe. Ne vedem acolo! 🙂Citiţi şi

Despărțiri (3) „Îngăduie-mi să rămân în inima ta”

Rue du Dragon

O Scrisoare ca o bătaie de inimă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
701 views

Your tuppence

 1. Beautiful Sofi | Catchy / 15 November 2013 12:53

  […] Purificare al finlandezei Sofi Oksanen (n. 1977), apărut în 2008 şi tradus în limba română de Adela Victoria Korshin la Editura […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro