Spray nazal pentru tratarea imediată a depresiei

catchy

3 May 2011

Cercetătorii americani testează un nou produs de tratare rapidă a depresiei: un spray nazal, care are nevoie de doar două ore pentru a acţiona, comparativ cu medicamentele utilizate în prezent, a căror acţiune apare cel mai devreme în câteva zile.

Spray-ul are la bază câteva ingrediente naturale, care sunt eliberate sub formă lichidă în cavitatea nazală, ajungând, în cele din urmă, în zonele creierului răspunzătoare de starea de spirit, relatează Daily Mail. Oamenii de ştiinţă care îl testează sunt optimişti în privinţa eficienţei noului produs, spunând că, în viitor, ar putea fi folosit şi în tratarea stresului post-traumatic. 

Spray-ul nazal testat în New York are la bază neuropeptidele, care se găsesc în mod natural şi in creier, unde reglează comportamentul şi starea de spirit. Un studiu recent, publicat de Arhivele de Psihiatrie Generală, a arătat că persoanele cu un nivel al neuropeptidelor scăzut prezintă un risc mai mare de a suferi de depresie.

Având în vedere faptul că specialiştii estimează că una din patru femei şi unul din zece bărbaţi va avea nevoie de tratament pentru depresie în viitorul apropiat, spray-ul ar putea deveni un produs foarte important de tratament, unul dintre dezavantajele antidepresivelor clasice fiind acela ca durează mult până când devin eficiente (între două şi opt săptămâni). 



Citiţi şi

Ce mașini conduc cele mai frumoase femei din lume

Să mă iubească aşa cum sunt

Am fost dată afară dintr-o relație

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
872 views

Your tuppence

 1. lolla / 5 May 2011 23:48

  Cred ca producatorii de farmaceutice zambesc larg, intr-o epoca care se anunta “depresiva”, sprayul cu pricina va genera ceva profituri:).

  Thumb up 2 Thumb down 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro