Științific, pare o minune că ne mai găsim totuși parteneri

catchy

29 October 2012

Fiindcă mai multe cercetări au arătat că:

1. Ei se supraestimează, ele se subestimează în privința atractivității

Bărbații presupun că toate femeile din cercul lor de prieteni sunt moarte după ei – ceea ce nu e adevărat în cele mai multe dintre cazuri-, pe când femeile presupun exact pe dos – ceea ce e neadevărat chiar mai des.

2. Hormonii aleg de capul lor

În perioada fertilă femeile preferă bărbații cu aspect masculin mai pronunțat (favorita la teste a fost poza lui George Clooney), pe când în alte perioade ale lunii preferințele lor migrează către bărbați care arată mai puțin macho.

3. Pilula joacă feste

Femeile care nu iau anticoncepționale preferă mirosul bărbaților care sunt genetic diferiți de ele, mai ales la anumite gene care afectează sistemul imunitar. Femeilor care iau concepționale li se par atractivi cei care, după miros, le spun că au similarități genetice, deși, ghinion, aceștia e mai puțin probabil să le satisfacă în pat.

4. Fericirea nu e atractivă 

Atunci când au avut de ales între diverse figuri de bărbați fotografiați având varii expresii, femeile i-au preferat pe cei care arătau oricum – mândri, puternici, supărați sau timid-rușinați -, numai fericiți, nu.

5. Mândria și încrederea în sine taie apetitul

Bărbații nu le găsesc deloc sexy pe femeile cu aceste atribute. Ghinionul lor, ce altceva am putea comenta…

Acum, care dintre aceste concluzii vi se pare că explică situații din viața reală? Citiţi şi

Familii, copii și bagaje

Mă rugam în fiecare zi să divorțeze

Mă lupt să nu o uit. Să nu mă uite…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,954 views

Your tuppence

 1. Mira / 4 March 2015 22:59

  “Atunci când au avut de ales între diverse figuri de bărbați fotografiați având varii expresii, femeile i-au preferat pe cei care arătau oricum – mândri, puternici, supărați sau timid-rușinați -, numai fericiți, nu.” Nu cred ca stim cum arata fericirea cand o vedem. Preferam (gresit) fie un bad guy, fie unul care (credem) ne cere ajutorul. Stupid!

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Florina / 22 November 2012 11:35

  Bărbații presupun că toate femeile din cercul lor de prieteni sunt moarte după ei – ceea ce nu e adevărat în cele mai multe dintre cazuri-, pe când femeile presupun exact pe dos – ceea ce e neadevărat chiar mai des.

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro