Stilul clasic al lui Patrick Demarchelier

Claudia Moscovici

1 October 2013

Leonardo da Vinci a spus “simplitatea este sofisticarea extremă” și cred că se potrivește perfect cu fotografia lui Patrick Demarchelier. Când a împlinit 17 ani, Demarchelier a primit cadou un aparat foto şi aşa a început pasiunea pentru artă. Mai târziu şi-a urmat visul la Paris, lucrând ca fotograf de modă alături de legendarii Henri Cartier-Bresson şi Jacque Guilbert.

În lunga şi spectaculoasa sa carieră, Demarchelier a lucrat pentru reviste ca Elle, Marie Claire, Mademoiselle și Vogue, creând unele dintre cele mai memorabile portrete ale celebrităților printre care s-au numărat Madonna, Angelina Jolie, Scarlett Johansson și Christy Turlington.

Ceea ce găsesc cel mai interesant și aparte în stilul lui Patrick Demarchelier este sentimentul de simplu şi clasic regăsit în foarte variata lui operă. Senzația de vintage este o idee prea prezentă în fotografiile lui. Multe sunt alb-negru, iar potretele lui amintesc de clasicele fotografii ale actriţelor de la Hollywood din anii ’30 – ‘40.

Și cu toate acestea, cumva, stilul lui nu este deloc retro. De fapt, se simte foarte proaspăt şi contemporan. Păstrând elementele esenţiale, fotografiile lui Demarchelier surprind, cu un gust impecabil, lumea elegantă a modei şi captează mai mult expresia ei decât mişcarea dramatică. Şi asta le face să pară fără vârstă.

La fel este cu fiecare lucrare, indiferent dacă fotografia seamănă în anumite privinţe cu o imagine vintage sau dacă arată moda futuristă. Această simplitate izbitoare a conţinutului şi a formei defineşte sofisticatul, clasicul stil al lui Patrick Demarchelier.Citiţi şi

Anton Cehov, oglinda complexelor noastre

CHANEL L’EAU sau paradoxurile femeii N° 5

Culoarea fericirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
757 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro