Sunt de condamnat?

21 June 2017

Sunt pasionată de nou. Mă atrage o maşină nouă, un frigidier nou şi modern – tocmai ce am văzut unele aici de m-am îmbolnăvit -, poate chiar şi un apartament nou şi, uneori, câte un bărbat nou. Asta sunt, nu am cum să mă împotrivesc firii mele, mai ales când asta înseamnă, până la urmă, progresul.

femeie valiza avion

Am fost măritată de trei ori. Apoi am renunţat s-o mai fac, era prea mare deranjul. Nici nu terminam bine cu nunta, aranjatul casei şi luna de miere, când iar apărea ceva nou pe piaţă. Fie era prea scump şi el nu-şi permitea, fie era al alteia şi nu mi se permitea, fie… şi tot aşa. O luam de la capăt apoi, dar în sens invers – desfăceam casa, împărţeam bunurile şi semnam actele de divorţ. Cum spunea, prea mare deranjul, aşa că, acum merg pe varianta simplificată. Nici măcar nu-i mai aduc acasă. Mă mut eu la ei. Într-o valijoară îmi încape tot. Şi imediat ce toate devin vechi, numai ce arunc totul la loc, trag fermoarul valizei, uşa după mine şi dusă sunt.

Nu am regrete. V-am spus, doar, eu iubesc noutatea, viitorul, nu ce-i vechi, trecut, mort şi îngropat. Nu înseamnă că schimb un bărbat vechi pe o maşină nouă, să nu mă înţelegeţi greşit. Dar nici nu sunt dispusă să stau lângă un bărbat care, pe zi ce trece, pare că se „învecheşte” văzând cu ochii. Care nu mai este dispus, odată ce mă vede în patul şi în bucătăria lui, să mai aducă nimic nou în relaţie. Care crede că am devenit aducătoarea sa de papuci şi patisera de serviciu. Nu zic, îmi fac plăcere şi una, şi alta, dar cu moderaţie şi nu tot timpul. Şi nu numai să le fac, ci şi să mi se facă, din când în când.

Uite, ultimul iubit. Are un cuptor nou, o minune. L-a folosit la prima întâlnire, când a gătit o cină romantică, iar de atunci mi l-a dat în primire. Au trecut şase luni şi deja mi-a mutat sediul la cratiţă. Aşa crede el că e iubirea. Nu a înţeles nimic, nu a înţeles rolul noutăţii în viaţă. Şi dacă el nu ştie (sau nu vrea) să mi-o ofere, nu-i nimic. În zece minute, când îmi termin de strâns lucrurile, plec de la el şi mă îndrept spre noua mea viaţă.

Doamnelor, spuneţi sincer, sunt de condamnat?Citiţi şi

Locul meu

Într-o zi, m-am trezit singur cu tine lângă mine

Sfaturi de la un bărbat care a pierdut tot

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
7,317 views

Your tuppence

 1. Naz@gmail.com / 22 June 2017 7:47

  si pe mine ma atrage frigiderul, dar in alt sens !!!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro