Sunt eu, fosta amantă a soțului tău

Catchy

28 July 2017

Dragă soție,

Sunt eu, fosta amantă a soțului tău.

Vreau să te asigur pe această cale că nu vei mai fi deranjată de prezența mea decât în gândurile tale. Îmi pare rău. Nespus de rău îmi pare că sunt eu cea care a făcut parte din sceneta asta proastă. Înțeleg că poate crezi că e vina mea și că mă urăști. Poate după ce citești ce îți scriu, mă vei urî mai puțin.

Aș vrea să încetezi să încerci să-mi faci mie rău, sperând că așa îți va fi ție mai bine, pentru că nu-ți va fi. Iar eu, în mod evident, cumva voi ieși din niște situații dificile. Poate cu durere și suferință, dar să știi că suferința mea nu va alina cu nimic durerea ta.

Soțul tău are un talent deosebit, este un bărbat special. Nu doar că este un egoist și un laș fără pereche, incapabil să-și asume propriile fapte, dar câștigă încrederea oamenilor doar ca să tragă foloase și doar pentru binele propriu, călcând în picioare orice, dacă situația se schimbă și nevoia personală o impune. Iar respectul… respectul nu mai are nicio relevanță în sistemul său de valori cu care se bate în piept atunci când frica îi pătrunde în oase, uită instantaneu că pretinde a fi un gentleman, că are „ștaif”… de unde, o mizerie. Dar nu trebuie să-ți spun eu ție asta, probabil știi mai bine ca mine ce fel de om ai lângă tine.

femeie tristete suferinta

Vei avea tendința să crezi că din cauză că sunt rănită spun toate astea, dar dacă vei reflecta tu cu tine, vei găsi curajul să recunoști tot ce eu descriu în omul ce-ți stă alături. Sunt rănită, da, pentru că a disimulat atât de bine caracter și demnitate, încât primesc șocuri după șocuri pe măsură ce timpul trece și înțeleg cum e, de fapt, omul ce și mie mi-a stat alături. Te-a jignit și redus la nimic în fața mea de nenumărate ori. L-am compătimit crezând că ești nebună, îmi imaginam cum doar îl manipulezi, îl șantajezi emoțional și el este biata victimă ce acceptă tot pentru copii. Săraca de tine, câte vei fi îndurat. Și câte vei mai îndura. Tot timpul ăsta nu făcea decât să se folosească de mine ca să-ți arate ție ce puternic e și cum nu dă doi bani pe tine, ca să-ți intre bine în cap. Și asta doar pentru că nu este în stare să recunoască, să-și recunoască ce frică îi e că tu nu dai doi bani pe el, că nu contează, că nu are valoare. Și are dreptate, nu are, cum ar putea să aibă?

Iar acum, povestindu-ți orice îl întrebi despre mine, nu face decât exact ce a făcut și cu mine, se chinuie să-ți câștige, pardon, recâștige, încrederea, punând pe masă lucruri care, în mod evident, nu au absolut nicio relevanță în refacerea relației dintre voi. Iar asta nu se va întâmpla, că durerea ta nu va dispărea nicăieri atâta timp cât nu înțelegi motivele pentru faptele sale, cu atât mai mult cu cât a încercat, poate acum îi e frică să o mai facă să nu-l gonești, să dea vina pe tine, vezi tu, Doamne, cum el săracul, din cauza ta m-a sedus pe mine. Stai liniștită, n-ai niciun fel de vină, dar nici urmă de vină. Că doar nu l-ai oprit tu să spună ce anume îl nemulțumește și să caute o cale să rezolve problema. Sau nu l-ai oprit tu să spună că nu mai poate și vrea să divorțeze, dacă a zis și tu n-ai fost dispusă la schimbare. Singurul responsabil este el, cel care are, ca orice om, frici, și caută, ca un om, cea mai simplă cale să-și împlinească nevoile. Iar eu l-am valorizat, eu l-am înțeles și susținut când tu nu știai cum să o faci. Iar pentru că îi alimentam ego-ul astfel, a ales să ne mintă pe amândouă, pe tine știi tu mai bine cum, iar pe mine cu simulări de ce a înțeles că aveam eu nevoie. Vezi tu, și eu tot o victimă închipuită…

Îmi cer iertare, ție, femeie înșelată, îmi cer iertare. Am participat la suferința ta cu o nepăsare inconștientă, crezând toate câte îmi spunea. Iar tu nu erai decât o femeie care făcea ce știa și putea ea mai bine pentru copiii și familia ei, în felul său. Iar asta fusese perfect pentru el până când orgoliul s-a ridicat și i-a spus că tu nu îi mai oferi suficientă confirmare ca să se simtă bărbat, ca să se simtă un om important, prețios. Și, în loc să-și caute propria durere, care nu avea nicio legătură cu tine, a căutat o sursă de hrană emoțională. Îmi recunosc comportamentul similar. O cantitate impresionantă de narcisism și la mine, de aceea și acceptam cu ușurință orice baliverne, îmi hrăneau și mie orgoliul înfometat de confirmări că sunt deosebită.

N-a fost decât o iluzie, doar că eu am făcut ceva ca să înțeleg că îmi pot afla valoarea și prin alte căi, dar el nu a avut curajul să se uite în străfundul sufletului să afle ce îl doare. Mai am încă multe de reparat, însă măcar mă uit la ele. Din păcate, a ales să se întoarcă la tine, cu capul plecat, tot de frică. Pentru că îi era frică de faptul că peste un timp va ajunge să nu mai fie suficient de bun pentru mine, și atunci cine l-ar mai fi venerat? Se temea că va ajunge în aceeași suferință și din cauza mea. Dar nu ar fi fost și nu e din cauza altcuiva faptul că el se simte mic. Nu te lăsa păcălită de aroganță și de cât de volubil e, poartă masca perfecta a încrederii în sine. Sub ea, frici peste frici.

Am să închei, simt că exagerez pentru că am nevoie să îi răspund cumva cu aceeași monedă, și nu e cazul.

Un singur lucru mai vreau să știi, nicio secundă acțiunile mele nu au fost îndreptate împotriva ta, au fost doar ce am știut face pentru a-mi fi bine. Urât, limitat, egoist. Îmi pare rău. Mi-am învățat lecția. Dar nu pot întoarce timpul.

Iartă-mă!

Guest post by Tinkerbella

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De acum pot să merg doar înainte

Cred că așa se simte frica de moarte

Pe-tro-ne-la: „E foarte frumos să fii femeie”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
18,890 views

Your tuppence

 1. Natalia Dorneanu / 2 November 2017 20:18

  Povești, asta nu e scrisoare de amantă către nevastă înșelată, asta e o scrisoare scrisă fix de nevastă, ca să i-o arate neghiobului, ca fiind din partea amantei. Fostei, mă rog. Nu știu cum aș reacționa dacă mi-aș prinde bărbatul cu alta, sau după un amantlâc prelungit, dar sigur i-aș da un șut în fund, oricât aș fi stat cu el, oricâți copii așa avea cu el, n-aș putea ierta așa ceva în vecii vecilor, mai ales că o relație prelungită implică sentimente, dragoste, pasiune. Cum să-l mai primesc înapoi după ce i-a spus altei femei că o iubește? Ce să mai vreau de la el? Femei nebune, fără supărare… N-am văzut căsnicie reparată după ce unul din soți calcă pe de lături, doar reșapată, cârpită de ochii lumii, oameni nefericiți și prefăcuți, suspectându-se mereu, vai de capul și viețile lor!

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 2. Rares D / 28 July 2017 21:14

  adevarul e ca asa m-am saturat de lamentarile si victimizarea nevestelor… pe care de obicei le doare in spate si nici acolo de prostalaul de langa ele, ca, chiar ma intreb serios, cu amantale cum ramane?
  mi-e asa o greata cand isi “redescopera” nevasta barbatul prin ochii altei femei, si cat de mizerabil si vulgar si umil, slugarnic se poarta cu sotul dupa aia, o vreme, scurta, pana inlatura amanta, apoi, ii trece iar, uita. e doar egoism tipic, nici vorba de iubirea nevestii, il dracuie, injura sau in cel mai bun caz il ignora pe prostalau, si se trezeste ca are barbat doar cand apare alta si ala simte si el atentie si iubire, e doar o competitie a nevestii, teama si rusinea ca pierde, nu, nu barbatul de langa ea, ci o lupta imbecila in capul ei, uneori, cand sunt certuri, scandaluri, injurii, lupta este de fapt tot cu sotul ca sa-i arate astuia ca tot ea e mai tare, ca a castigat. nu castiga nimic, cand s-a terminat ceva, cand ajungi la mizerii si injurii nu iti termina nimeni casnicia, nimeni din afara, dar unele sunt prea primitive si prea proaste, superficiale ca sa recunoasca asta. de suferit o sa aiba tot prostalaul las! esti prost cand te manipuleaza nevasta si las. deci, nevasta si barbate-sau, doi nemernici care se folosesc de-o fraiera, singura care sufera dupa mizeriile astora doi, care de obicei ” se merita” unul pe altul.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
  Reply
  • Renata Z / 2 November 2017 12:51

   E normal sa tii cu barbatul si cu amanta insa cine l pune sa se insoare cu persoana nepotrivita? Si cine l obliga sa ramana intr o relatie pe care nu si o doreste? Lucrurile se pot rezolva in 2, nu in 3 sau mai multi. Problema e ca barbatul prefera sa aleaga varianta cea mai simpla pt el- si merge in alta parte decat sa puna osu la treaba si sa faca si el ceva pentru relatia asta. Multi vor ca femeia sa faca totul in casa si pe deasupra sa le rezolve si lor problemele. Si cand femeia e bolnava sau oboseste devin nemultumiti si cauta amante. Nu exista nici un motiv pt care sotia sa pastreze relatia pentru ca odata inselata, barbatul se va purta cu manusi o perioada si apoi va gresi din nou- de data asta si cu mai mult tupeu- ca daca a fost iertat o data va fi mereu. Ar trebui mai mult curaj si de o parte si de alta si maturitatea de a se desparti in orice moment cand relatia nu mai merge. Cand nu mai ai ce sa repari, faci doar rau- si tie, si lui si copiilor- copii ar trebui sa vada modele de oameni fericiti nu masti si teatru ieftin.

   Thumb up 2 Thumb down 0
   Reply
  • Camy / 2 November 2017 13:41

   Nu pot spune ca nu ai dreptate ca exista si chiar ma uimește si pe mine ca exista asa ceva si astfel de femei…intrebarea e de ce se mai complac si mai stau unul cu altul..hai mai încerci o dată dar dupa daca se repete si stai doar pt ca e nevasta ta si mama copiilor tai atunci si el ca bărbat e vinovat sincer…in fine ce voiam să zic e altceva ce te faci in cazul in care tu chiar iti iubesti bărbatul si ii esti trup ,minte si suflet..faci orice ca sa fie bine si pt tine si pt el si pt voi pt relație s.a.m.d. cand esti inca îndrăgostită de el cand nu ai ochi pt altii cand il accepti cu totul indiferent cat de imperfect e sau cate defecte are il vezi perfect il iubesti după maicsa cel mai mult si chiar e totul bine si frumos in relație..si el tot alege sa se duca cu alta si nu o învinuiesc pe ea ca sunt sigura ca habar nu are de mine asa ca tot ce face e sa o mintă si pe ea si pe el si pe mine..poate nu avem totul dar pare ca e mulțumit de ce are si fericit si nu mi.a reproșat că ar vrea altceva sau mai mult sau sa ma schimb ori nu stiu si cu toate astea tot cauta in alta parte ce nici eu nu stiu..deci in cazul asta cum mai e?

   Thumb up 0 Thumb down 0
   Reply
 3. Ileana / 28 July 2017 19:26

  Știi…mai bine să n-ajungi niciodată să-ți ceri iertare pentru o astfel de situație, dar dacă tot ai greșit și ai luat de bun un bărbat căsătorit, măcar ai decența de a nu te lamenta public cu niște scuze care sunt aruncate așa, în neant, tot pentru conștiința ta, ci asumă-ți ce ai făcut până la capăt și cere-i iertare direct soției, prin ce metodă vrei tu, nu printr-un articol atât de jenant pentru femeia aia. Nu o umilisei destul prin ce i-ați făcut, a trebuit să i-o mai “tragi” o dată public, așa, ca de la revedere…
  Mai multă înțelepciune în alegeri, data viitoare, e plină lumea de bărbați buni și singuri, chiar dacă nu par la fel de atrăgători, la prima vedere, ca cei interziși.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
  Reply
 4. Oana / 28 July 2017 15:47

  “Din păcate, a ales să se întoarcă la tine, cu capul plecat, tot de frică. Pentru că îi era frică de faptul că peste un timp va ajunge să nu mai fie suficient de bun pentru mine, și atunci cine l-ar mai fi venerat?” Deci se intoarce la tine (sotie) pentru ca ii este teama ca nu-i suficient de bun mine (amanta)??? Domnisoara amanta stie sa isi ceara scuze, nu gluma :))))
  Fata draga, fosta amanta :), asta e, ai incercat, ai pierdut. El a ales-o pe ea; poate pentru ca e slab, si de frica se intoarce la nevasta, sau poate pur si simplu a descoperit ca de tine s-a saturat, si de ea inca nu…cine stie???

  Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro