Supă colorată à la Lilly Pulitzer

Andreea Petrescu

7 May 2013

Lilly Pulitzer a devenit faimoasă pentru viziunea ei jucăuşă asupra vieţii, transpusă în modele la fel de jucăuşe de haine şi accesorii. Totul a pornit de la fructele care ameninţau să îi distrugă toate rochiile pe care le îmbrăca atunci când mergea să vândă suc la toneta soţului ei. Cum arată aşadar o reţetă propusă de Lilly pentru o vacanţă „colorată”? 

Lilly avea puţin peste 21 de ani când s-a mutat în Palm Beach împreună cu proaspătul ei soţ, Peter Pulitzer. După ce a îmbrăcat prima rochie creaţie proprie, fără mâneci, din bumbac şi divers colorată, cât să ascundă eventualele urme de suc care săreau pe material, şi-a dat seama că oamenii erau mai atenţi la hainele ei decât la sucurile pe care le vindea. Aşa că a decis să se concentreze asupra designului vestimentar, ca, şapte ani mai târziu, să aibă deja o linie de îmbrăcăminte care îi purta numele. A dobândit faima după ce fosta ei colegă de şcoală, Jacqueline Kennedy, a apărut pe coperta LIFE Magazine purtând, într-un decor de plajă, o rochie creată de ea, cu model de perdea de bucătărie.

Culorile vii au însoţit-o pe Lilly întreaga viaţă şi au inspirat-o să creeze nu doar haine, ci şi ghiduri de călătorie pentru vacanţe fresh. În paginile lor a strecurat şi câteva reţete. Iată una dintre ele, de supă concentrată de crevete şi porumb:

Ingrediente:

– aproximativ 700 de grame de creveţi proaspeţi, nedecorticaţi

– 3 căni de sos de stridii

– 2 legături de pătrunjel

– un vârf de linguriţă de cimbru uscat

– un vârf de linguriţă de piper negru boabe

– o jumătate de pachet şi încă o lingură de unt nesărat

– o ceapă medie, tăiată fin

– o ţelină mică, tăiată mărunt cu tot cu frunze

– o jumătate de cană de piper roşu boabe

– 2 căţei de usturoi tocaţi

– o treime de cană de făină

– sos picant (tabasco, de exemplu)

– un sfert de cană de vin alb sec

– o linguriţă de pastă de tomate

– o cană şi jumătate de porumb congelat

– coriandru, sare şi piper

Preparare:

Curăţă creveţii, dar păstrează-le carapacea. Taie în bucăţi mari o jumătate din cantitatea de creveţi, acoperă-i şi pune-i la congelator. Pune carapacea creveţilor la fiert în 250 de ml de apă, împreună cu sosul de stridii, pătrunjelul, cimbrul şi boabele de piper negru. Micşorează focul după ce au dat în clocot şi lasă-le la fiert 30 de minute. Scurge apoi zeama şi pune-o deoparte.

Topeşte untul într-o tigaie la temperatură potrivită. Adaugă ceapa, ţelina, piperul roşu şi usturoiul, acoperă şi lasă la călit până se înmoaie legumele. Adaugă făina şi amestecă bine până se încorporează. Toarnă amestecul peste zeama de creveţi lăsată deoparte, adaugă sosul iute, vinul şi pasta de tomate şi lasă la fiert până se îngroaşă puţin, adică aproximativ 3 minute.

Poţi să prepari amestecul cu o zi înainte şi să-l laşi la frigider. Adaugă în el creveţii şi porumbul şi lasă-i să fiarbă în lichid până devin opaci. Adaugă sare şi piper. Se mănâncă fierbinte, cu un vârf de cuţit de coriandru în fiecare farfurie.

Poftă bună și o vară cât mai colorată! 🙂



Citiţi şi

Despre porumb şi nu numai

Aruba – One Happy Island

A fost sălbatică și i-a priit

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,986 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro