The International Best-dressed List, 2011

catchy

16 October 2011

Revista Vanity Fair face de decenii multe un top internaţional al celor mai bine îmbrăcate personalităţi, top aşteptat în fiecare an cu sufletul la gură de o lume întreagă. Iar această tradiţie i-o datorăm unei mari Doamne: Eleanor Lambert, The Empress of Fashion sau The Empress of Seventh Avenue, (1903-2003, da, 100 de ani!).

Ea a fost geniul în materie de publicitate care a reuşit să facă din New York capitala mondială a modei în timpul celui de-al doilea război mondial, când popoarelor Europei numai de asta nu le ardea. În 1940 a “confiscat” sondajul parizian “cele mai bine îmbrăcate femei”, a organizat de două ori pe an “Săptămâna modei pentru presă” (precursoarea actualelor Fashion Week), i-a descoperit şi ajutat pe designerii americani să câştige notorietate în anii ’40 şi ’50, când Vogue şi Harper’s Bazaar scriau numai despre Paris şi designerii francezi, a fondat The Costume Institute şi The Council of Fashion Designers of America. Şi, ca un omagiu adus acestei extraordinare femei, Vanity Fair, legatara  International Best-Dressed List , o întocmeşte an de an.  

În 2011, pe aceasta listă îi veţi regăsi pe Carla Bruni Sarkozy, Christine Lagarde, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Colin Firth, Stavros Niarchos, Armie Hammer, Mario Testino, Amanda Hearst, Regele Bhutanului, Lady Gaga, Michelle şi Barack Obama sau pe Ducesa de Alba. Vă invit să vedeţi întreaga listă aici .

La noi nu a prins conceptul de “cel mai bine îmbrăcat”. Poate şi pentru că nu există viaţă mondenă cu adevărat, pentru că vedetele reale sunt sărace, de ce să n-o spunem, şi nu în ultimul rând pentru că acolo unde se mai întâmplă totuşi evenimente cu ştaif, presa noastră nu are acces, pentru că s-a decredibilizat de tot. Şi e păcat, pentru că femeile adoră să răsfoiască galerii foto de unde pot învăţa şi numai privind. Dar nu mă pot abţine să vă întreb nu cine ar putea intra pe o listă românească, ci care sunt editorii de modă care ar putea-o face?Citiţi şi

Poți fi feministă și totuși să pozezi topless? Oh, da!

The International Best-dressed List, 2015

Dedesubturile franțuzoaicelor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,028 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro