Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, vine în România

Catchy

3 November 2015

Pe 12 noiembrie, inventatorul internetului, Tim Berners-Lee, va avea un speech în România, în cadrul conferinței McCann/Thiess Conferences. Lui Tim Berners-Lee îi datorăm trei instrumente pe care le luăm azi ca fiind de la sine înțelese: HTML, HTTP, URL. Dacă prima pagină de internet, lansată acum mai bine de 24 de ani, arăta aşa cum se vede aici, astăzi lucrurile au luat o amploare ameţitoare, pe web găsindu-se 47 miliarde de site-uri.

internet

Se estimează că în 2015 numărul emailurilor trimise va ajunge la 205,6 miliarde (din care 60% spam). Alte cifre uimitoare se referă la numărul internauţilor care este de 3,2 miliarde, adică 44% din populația globului. Evoluţia fantastică a internetului din ultimii ani, a făcut ca pe YouTube să se vizioneze lunar 6 miliarde de ore de clipuri video, în timp ce în fiecare secundă sunt urcate 300 de minute de conţinut video (80% dintre utilizatorii YouTube se află în afara continentului american). În legătură cu cea mai folosită reţea de socializare din prezent, Facebook, 1,49 miliarde de oameni o accesează cu o medie de 21 de minute pe zi şi distribuie 1.3 milioane de unităţi de conţinut pe minut. În ceea ce priveşte aplicaţiile mobile, 18% din totalul de timp petrecut cu acestea este dedicat tot Facebook-ului. De asemenea, zilnic sunt descărcate între 5 şi 10 milioane de aplicaţii de tip iOS. Mai multe date, aici

În ritmul acesta de dezvoltare a tehnologiei, multe dintre „invenţiile” pe care le-am admirat în filmele sience fiction pot deveni curând realitate.

Citiţi şi

Pe facebook şi pe instagram toată lumea pare fericită şi are succes

Ziua de naştere

Disertaţie pe burta goală

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
163 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro