TIME: Angela Merkel, Personalitatea anului 2015

Catchy

9 December 2015

După 29 de ani, revista TIME a desemnat ca „Personalitate a anului 2015” o femeie – Angela Merkel, cancelarul Germaniei, care a ocupat și locul 2, după Vladimir Putin, în topul Forbes al celor mai puternici 100 oameni din lume.

Pe lista scurtă a celor de la TIME, s-au regăsit Donald Trump, Vladimir Putin, CEO-ul Uber – Travis Kalanick, fostul atlet, erou al Olimpiadei din 1976, Bruce Jenner devenit în urma unei operaţii de schimbare de sex, la 65 de ani, Caitlyn Jenner, preşedintele Iranului Hassan Rouhani, mişcarea „The Black Lives Matter”, dar și… liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi.

coperta time angela

Decizia de a o alege pe Merkel este însoţită în TIME de un articol amplu despre viaţa sa politică, fiind prezentată ca liderul european care a reuşit să ţină unită Uniunea Europeană într-o perioadă în care aceasta s-a confruntat cu trei crize majore – criza grecească, criza refugiaţilor şi noul val de terorism.

În 1986 TIME a numit „Personalitatea anului” prima femeie preşedinte a Filipinelor, Corazon Aquino, dar de atunci nicio altă femeie nu a mai primit acest titlu în calitate de nominalizat individual (pentru că, de-a lungul anilor, au fost şi femei, dar doar ca membre ale unor grupuri mai mari).

În profilul pe care TIME l-a realizat câştigătoarei se menţionează că „Cel mai puternic lider european este refugiat dintr-un loc şi spaţiu în care puterea ei de azi ar fi fost de neimaginat.(…) Niciun alt lider vestic nu a beneficiat de asemenea condiţii care să-i ofere o perspectivă unică a dorinţei de libertate şi a riscurilor pe care oamenii sunt dispuşi să şi le asume pentru a o gusta”.Citiţi şi

Prea puține femei în Clubul Milionarilor de la Davos și prea expuse propunerilor indecente

Familii, copii și bagaje

Toate articolele despre cum să păstrezi un bărbat sunt greșite

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
659 views

Your tuppence

 1. Angela – cea mai puternică femeie într-o lume a bărbaților instabili – Featured, Women R Us | Catchy / 25 September 2017 17:53

  […] de Forbes Magazine, drept cea mai puternică femeie din lume. Revista TIME o desemnează drept „Personalitate a anului 2015” (după 29 de ani în care locul a fost ocupat de bărbați!), iar în topul Forbes al celor mai […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro