TRE’ SĂ SPUN…

Rodica Helmis

26 November 2016

rodica helmisTRE’ SĂ SPUN: pă la noi, pă Teleorman, mai suntem unii care nu plecăm capul, şi care nu ne temem, şi care n-am furat, şi care nu suntem şantajabili. Unii care muncim, care trăim, care simţim, care gândim, care mai dăm şi la alţii din ceea ce avem noi – atât cât avem. Şi cărora nu ne mai tace gura, şi facem act şi de cuvântul scris, şi de munca noastră, şi de ce-o fi, la o adică. Şi ne facem şi carne de tun, dacă altminteri nu se poate! Cu tot cu copiii noştri, pe care-i creştem în acelaşi spirit.

Noi, nu! Pă la noi, pă Teleorman, au trăit haiducii ăia, de care se povesteşte şi-acuma. Iar ăia au lăsat şi urmaşi. Ce să vezi: uimitor, incendiar, senzaţional şi complet neaşteptat!!! Pă la noi, pă Teleorman, s-au născut copile cum am fost şi eu odată, care n-au dat vițelu’ ca să intre la un liceu/facultate/loc de muncă. Care şi-au câştigat locul pe lume doar prin forţele proprii. Care nu s-au orientat către a-şi vinde ce au femeile de vândut, dacă sunt dispuse, ”ca să fie bine”. Ptiu!!! Aşa e, sor-mea, Iulia Minca? Aşa e, mamă, Eleonora Minca? Aşa e, tată, care eşti pe altă lume de 15 ani? Tu, ăla, la care-a venit lumea să se roage, imediat după Revoluţie, să fii primar, pentru că nu cunoşteau alt om mai cinstit să-i conducă? Aşa e, bunicilor, şi strămoşilor, care n-aţi avut Facebook?

teleorman

Da la noi, din Teleorman, mai suntem unii care nu vom putea fi cumpăraţi niciodată, cu niciun preţ, fraţi ardeleni, moldoveni sau bucureşteni, pe care va reprezintă, nu o dată, ”frații întru corupție” ai lu’ Dragnea! Dragnea e doar un gunoi, identic cu ale voastre. Alea de la Cluj, Bucureşti, Timişoara şi de peste tot. Cu care cred că nu vă identificaţi nici voi, aşa cum, cu tupeu, convingere şi determinare, îmi permit să nu mă identific nici eu. Şi alţi teleormăneni ca mine.

Ia să ne mai gândim un pic, înainte să aruncăm cu noroi în toată lumea! Şi mai fiţi deştepţi, şi nu-i lăsaţi pe toţi ăştia, oriunde s-ar fi născut, să ne despartă între noi, fraţii întru idealuri şi simţire! E doar o strategie de doi lei. ”Divide et impera” vă spune ceva??? I rest my case!

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

Citiţi şi

Persoană importantă

Ce stă la baza nerușinării PSD

Cu cioara vopsită

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
370 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro