Tu ce-ai alege?

14 December 2016

Te rog să te uiți întâi la filmuleț și apoi vorbim. 🙂

Și acum te întreb dacă te-ai gândit cum ar arăta filmulețul tău? Dacă azi ar veni cineva și te-ar ruga să-i povestești ceva important din viața ta, ar scrie un scurt scenariu și ar comprima într-un minut jumate toate trăirile și emoțiile care-au făcut și încă îți mai fac inima să bată mai repede, ce-ai alege?

Pentru că sigur ai o poveste de dragoste care merită spusă și imortalizată deopotrivă în clipele ei de extaz, dar și de agonie, poate. Toate am fost zeițe și muritoare de rând, am iubit și am suferit și iar am iubit, pentru că fără dragoste nu sunt multe care să facă viața să merite trăită. Iar sfârşitul de an mereu cheamă sufletele la apelul dragostei.

teilor-2

Este pretextul perfect pentru a strânge rândurile inimii, pentru a-i aduce mai aproape pe cei pe care îi iubim şi cărora nu le spunem suficient de des asta sau, mai rău, nu le-o arătăm. Pretext sau prilej – cum vreţi să-i spuneţi – de-a arunca – sub umbrela clasicului bilanţ – o privire de ansamblu asupra propriei noastre vieţi. De a ieşi din tumultul şi graba zilnică şi de a savura pe-ndelete clipele, rememorând întâmplările fericite, iertând cauzele celor mai puţin fericite şi uitând nemulţumirile – mai ales pe cele frivole – care, cu siguranţă – nu ne-au dat pace în ultimul an. Ocazie pentru a ne aduce aminte că lucrurile care contează sunt mereu lângă noi – iată fericirea pe care o căutăm în fiecare secundă. Ea înfloreşte în sânul familiei, ea stă ascunsă în ochii copiilor noştri şi se furişează în îmbrăţişarea caldă şi fermă a bărbatului iubit.

Şi atunci, cadourile acestor sărbători nu fac decât să aprindă lumini ceremoniale între noi pentru a ne vedea mai bine aşa cum suntem, de fapt – jumătaţi care s-au aflat. Cadourile nu sunt un scop în sine, sunt mijloace prin care iubirea circulă fluid, iar bucuria ne aprinde sufletul. Iar când cadourile au strălucirea diamantelor marca Teilor, ele spun propriile poveşti.

În gesturile regăsirii noastre din fiecare sărbătoare, în preţioasele momente petrecute împreună desluşim sensul dăruririi. Generozitatea capătă statut de lege nescrisă a familiei, iar ritualul cadourilor se repetă doar pentru a-i reconfirma, an de an, puterea şi valoarea.

Sărbători fericite!Citiţi şi

Toată lumea cunoaște fericirea, dar câți au trăit-o?

Cel mai puternic ingredient într-o relaţie de dragoste

Există o excepție: copiii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,662 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro