Tu, cea căreia nu-i lipsește nimic

8 December 2017

Cum e să îți dea ție totul și alta să îl iubească pentru acel puțin pe care îl primește ea? Și să-i fie recunoscătoare în primul rând pentru că îi oferă ceva, chiar imaterial. Tu ai uitat de mult să fii recunoscătoare și să îi arăți asta. Crezi că ți se cuvine, că e obligatoriu să o facă, că este ceva normal, nu mai apreciezi că îl ai. Dar nu e chiar așa. Acest tot sau aproape tot îl ai pentru că el a ales să ți-l dea. Iar tu, când te-ai văzut cu sacii în căruță, nu te-a mai interesat de căruțaș. Dar cealaltă îi mulțumește până și pentru zâmbete. Știi cât contează pentru un om să îi apreciezi un zâmbet?

Am primit zâmbete sincere, valoroase cât toată bogăția din lume. Le-am primit pentru că am știut să accept, am știut să înțeleg, am știut să spun lucruri importante mai des decât crezi tu că trebuie, adică în fiecare zi.

elena shlegel

©Elena Shlegel 

 

Problema în această viață este că toată lumea ne îndeamnă să alegem cu creierul, că așa ar fi mai bine pentru noi, însă ce faci când inima îți arată că alegerea făcută nu-i cea mai bună și pentru ea? Ce faci când îți dai seama că ce ai ales cu mintea s-a spulberat în detalii și s-a încâlcit în monotonie? Ce faci când apare medicamentul pentru inimă, însă prețul să îl ai este prea mare, iar doza în care îl poți obține din când în când este prea mică? Te întrebi de ce această glumă proastă a vieții îți este adresată.

Și așa îți dai seama că nu toate bolile inimii sunt medicale și că bolile unei inimi se leagă de bolile altei inimi. Mereu o inimă va fi pansament pentru o alta.

Să iubești ce nu poți avea este o boală de care scapi greu. Iubirea neconsumată distruge și sângerează, însă rezistă eroic.

Nu știi niciodată cât de mult doare o iubire, până nu ajungi să nu o poți consuma. Să nu o poți striga în gura mare și să o îngropi doar în tăceri și lacrimi.

Tu, cea căreia nu-i lipsește nimic, uită-te în pieptul lui: câte răni nu sunt pansate de tine și câte zâmbete nu i-ai provocat, dar te-ai bucurat și tu de ele?

Guest post by Adelina

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

O femeie căsătorită are încă dreptul la fericire

Luna Nouă în Pești: vindecare și un nou început

Sunt angajată într-o iubire ce seamănă tare mult cu un război

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,114 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro