Tu ești cea mai prețioasă…

9 January 2018

Privește-te în lumina soarelui. Spre amiază. Atunci când e cea mai crudă, fie iarnă sau vară. Bucură-te de vitamina D, indispensabilă. Și amintește-ți, mereu, că razele soarelui sunt precum cruzimea neintenționată a copiilor mici, unii față de alții. Soarele nu cunoaște răutate, oferă doar limpezime spre adevăruri pe care le eviți sau de care te temi. Nu te teme.

Privește-te cu respect și iubire de sine, în acele ore vitale, într-o oglindă curată și pură. Acceptă ceea ce vezi. Fără farduri, fără machiaj, fără farse. Adună într-un sipet presărat cu pietre semi-prețioase, unde-și păstrau mamele noastre de modă veche bijuteriile, toate complimentele pe care le primești, pune-le deoparte ca pe niște comori de neplătit. Ceea ce și sunt. Și uită-le, pentru câteva momente.

femeie floare zeita

Privește-te bine. Acceptă ceea ce vezi. Un rid acolo, dincolo. O asimetrie a buzelor, a ochilor… Părul ți-l vopsești deja de mult, fie din vanitate, obișnuință sau necesitate. Nu e relevant. Privește cu atenție și iubire rădăcinile care devin din ce în ce mai cărunte. Unii numesc asta „a îmbătrâni”. Unii, „maturizare”, alții, „experiență de viață”. Iar alții cad pradă crizei vârstei de mijloc. Fără niciun motiv real.

Tinerețe veșnică nu există, suntem toți trecători, oricât de clișeistic ar suna, rămâne un privilegiu să fim trecători… până când trecem.

Privește-te, femeie frumoasă și împlinită! Îmbrățișează-ți acele riduri, acele imperfecțiuni pe care poate doar tu le vezi, în timp ce alții îți oferă complimente. Fii tu însăți. Și când necunoscuții îți spun că arăți ca o puștoaică, pune și acele vorbe în sipet. Pentru că, din toate pietrele cu care el este împodobit, tu ești cea mai prețioasă.

Guest post by Dafodill

Și tu poți scrie pe Catchy! ?

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.roCitiţi şi

Iubitul meu perfid și acul pentru cojocul lui

Mi-am asumat riscul ca lumea să creadă că mi-e amant

Ce frumoasă sunteți, doamnă!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
459 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro