Un grătar în plină toamnă

Mira Mincă

10 October 2012

Sunt ultimele zvâcniri ale acestei veri indiene şi ultimele ieşiri la iarbă verde. Şi ce e un picnic fără de un grătar gustos?

Aşa că vă propun o reţetă de grătar nici prea grea, nici prea uşoară, dar numai potrivită pentru a-ţi ploua mărunt şi insistent ca o ploaie de noiembrie în gură.

  • 4 bucăţi de coaste de porc, căci după cum se ştie, ”nu e pasăre ca porcul”, cam de dimensiuni egale.
  • sare, piper.
  • dressing 1: se pisează bine de tot usturoiul, se adaugă un strop de ulei, praf de chilli, câteva picături de lămâie, cimbru, tarhon şi oregano. Cu pasta obţinută se freacă una dintre bucăţile de coaste.
  • dressing 2: se pisează bine de tot alt usturoi, se adaugă muştar din belşug. Cu pasta obţinută se freacă alta dintre bucăţile de coaste.
  • dressing 3: se fierb la abur câteva mere acrişoare. Când sunt fierte, se pasează, se rade nişte ghimbir crud peste şi se condimentează cu un praf de ardei iute. Cu pasta obţinută se freacă alta dintre bucăţile de coaste.
  • ultima se lasă neatinsă.

Fiecare dintre bucăţi se pune într-o pungă separată şi se lasă cam o zi la frigider să se marineze.

Se pun pe grătar, coastele 3 şi 4 se condimentează cu un strop de sare şi se lasă să se coacă.

PONT: aici ar fi bine să fie o tavă sub carne, care să prindă tot ceea ce se scurge, astfel încât să nu semene fumurile cu cele de sacrificiu abrahamic iar un capac pe grătar ar merge minunat, ajutând la coacere.

De sunteţi acasă, ideal e să le puneţi la cuptor într-o tavă cu grătar iar jos să puneţi apă din belşug şi poate chiar un ţoi de vin sau ţuică.

Şi fiindcă-i toamnă, v-aş propune ca garnitură un pic mai neobişnuită:

Salată de spanac sau / şi foi de sfeclă roşie:

Se iau frunzele, se spală bine, se toacă fideluţă. Se toacă ceapă verde sau roşie. Se toacă mărarul şi pătrunjelul. Se face ori o vinegretă simplă din ulei /oţet sau zeamă de lămâie, muştar, sare şi piper căreia puteţi să-i ”scăpaţi” 2-3 căpşuni sau boabe de zmeură sau mure pasate cu furculiţa. Sau câteva linguri de iaurt, zeamă de lămâie, sare şi piper unde iar puteţi să adăugaţi 2-3 căpşuni sau boabe de zmeură sau mure pasate cu furculiţa.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
928 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro