Unde dispar bărbații?

Catchy

7 July 2016

Bucureşti. Metrou.

Se aşază în faţa mea pe scaun. A ales o pereche de pantaloni scurţi ce lăsă la vedere picioarele proaspăt epilate, cu o piele lucioasă de la crema aplicată… „Probabil a ales-o pe cea cu miros de trandafiri dulci” îmi spun, amuzată, în gând. Braţele, de asemenea, fără niciun fir de păr pe ele, acoperite cu un tricou mulat, viu colorat. Unghiile îi sunt date cu lac incolor (Slavă Cerului), iar cuticulele înlăturate. Mirosul de parfum este atât de puternic, încât simt că voi leşina dacă nu îmi schimb locul. Dar nu plec înainte de a-i observa linia perfect arcuită a sprâncenelor. Un pensat aproape sublim ce, recunosc, mă face geloasă. Eu nu am sprâncenele atât de arcuite şi nici genele lungi şi răsucite. Şi totuşi… Şi totuşi! Ce caută barba deasă pe faţa lui?

Da! Este vorba de un bărbat ce s-a aşezat în faţa mea pe scaun, făcându-şi de lucru cu telefonul mobil pe care îl butonează nervos. Nu reuşeşte, printre butonări, să o observe pe doamna în vârstă ce cu greu se sprijină de bară sau pe domnul cu copil mic în braţe. Nu este preocupat de lumea din jurul său, probabil preocuparea principală sunt programările la saloanele de cosmetice.

bărbat

Şi nu, nu este un bărbat gay, aşa cum, probabil, aţi crede. Sunt mulţi precum cel ce se află în faţa mea.

De ce această efeminare a bărbatului? Unde este bărbatul care pentru dragostea unei femei era în stare să dărâme munţi, să provoace la duel un potenţial rival, să aibă acea privire plină de dragoste imprimată pe chipul său cu trăsături pronunţate, în preajma iubitei? Unde s-au pierdut acele cuvinte pline de romantism, ce complimentau femeia, făcându-o să simtă că pluteşte? Printre cremele de pe noptiera sa din dormitor, probabil. De ce noi, femeile, încurajăm bărbaţii să meargă pe un drum greşit, un drum ce este numai al nostru, al femeilor?

Nu spun că bărbatul trebuie să fie neîngrijit sau nespălat. În niciun caz!

Bărbatul trebuie să miroasă a tutun, parfum din ierburi aromate… şi a dragoste. Trebuie să te facă să te simţi în siguranţă, fără a-ţi spune acest lucru, doar strângându-te în braţe!

Un bărbat trebuie să poarte haine curate, călcate, el să fie curat, tuns sau cu părul lung, purtat bărbăteşte. Aşa cum l-a lăsat natura pe mâini şi pe picioare, pentru ca acest aspect denotă masculinitate. Sinceră să fiu, nu aş putea atinge braţele proaspăt epilate ale unui bărbat. Aş simţi că mângâi o domnişoară firavă care cere ocrotire şi pe care nu m-aş putea baza că ar putea schimba becul ars din baie sau ar putea repara priza din sufragerie.

Guest post by Laura Ştefan

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.

Citiţi şi

Fântâna Stravinsky

Iubitule, tu eşti momentul meu…

Iartă-mă, Sfântă Soţie, dar în anii aceştia n-ai existat!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
80,384 views

Your tuppence

 1. Stefan / 17 October 2016 8:17

  Barbatii au speranta de viata in medie cu 5 ani mai mica decit a femeilor. Iata unde dispar barbatii!

  „Unde au disparut domnii?„ ar fi fost intrebarea corecta.
  „Unde au disparut doamnele?„ este intrebarea la care autoarea ar fi putut raspunde cu prioritate si cu ceva competenta.
  Suntem, barbati si femei, deopotriva, rezultatul educatiei parintilor, scolii si societatii.
  Astazi, modelul nostru social este foarte diferit fata de trecut.
  Consideram ca am evoluat acceptind inclusiv valentele feminine ale barbatului si rolul tot mai important al femeii in societate, iar mult regretatul cavalerism a fost ingropat in tranșeele feminismului.
  Avem drepturi si raspunderi egale.

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 2. squashino / 15 September 2016 16:08

  S-au dus dupa femei! Pentru ca si ele’s disparute din ‘peisaj’ de ceva vreme…

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 3. Bogdan / 13 September 2016 15:44

  Intrebati cate femei sunt dezgustate de un barbat cu par pe picioare, pe maini si (oh! Doamne, pe piept). Si veti afla raspunsul la intrebarea “Unde-s barbatii?”. Parte din vina va apartine. Si o alta parte de vina apartine conceptului “identitatii de gen” si tolerantei excesive pentru amestecul sexelor. Lucrurile astea se insinueaza in mintile tinerilor de ani buni (de cand erau copii) si incepe sa faca ravagii. Ei nu au modele masculine si nu primesc o educatie “masculina”. Va mai mirati?

  Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  Reply
 4. Cris Marin / 12 September 2016 14:48

  Înțeleg perfect intrebarea ta. Înțeleg si ceea ce ai vrut sa spui prin mirosul de tutun, fara sa te judec asa cum au făcut o deja alții. Și înțeleg și acel sentiment de siguranță dat de un bărbat adevărat, nu de o păpușă masculină epilată și pensata. Când am trăit prima oară acel sentiment, nu știam ca l caut, insa l am păstrat. Au trecut 10 ani de atunci, avem 2 copii împreună, insa de fiecare dată când ma strange in brațe, totul e ca prima oara: in brațele lui ma abandonez in siguranță.

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 5. Andra / 12 September 2016 13:10

  Cum sa trebuiască să miroase a tutun??? E un miros insuportabil! Fumatul dăunează grav sănătății. Și dragostei!

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 6. Andrei / 11 September 2016 22:48

  Egalitatea sexelor. Vremurile pe care le cauti s-au dus.

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 7. Andrei / 11 September 2016 16:43

  Daca intrebarea “Unde sunt barbatii” (masculini, nu alte versiuni) este retorica iar articolul a fost scris de dragul exercitiului si a lecturii publice, atunci autoarea poate ignora mesajul asta. Daca insa nu este cazul pentru cele de mai sus, atunci raspunsul este – in epoca trecuta, acolo apartin mare parte din barbatii aia pe care ii cauti, la fel ca si multe valori, printre care si morale. Multa lume se intreaba in felul asta – unde au diaparut lucrurile pe care le pretuiam, ca si cum ar vrea sa se defineasca printr-o drama, nevrand insa sa priveasca in jurul lor sa vada ca vremurile si implicit lucrurile se schimba, ei insa nu, ei au ramas in urma sau fixati in timp. Asta se intampla cu toate lucrurile – realitatea, prin care toate lucrurile vin, cresc, se uzeaza si se duc, dispar. Asadar, savurati-le cat puteti 😉

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 8. John / 11 September 2016 15:17

  Incurajarea fumatului? Sa va fie rusine.

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 9. Dumitrescu Constantin Bogdan / 13 August 2016 12:36

  Aşa cum l-a lăsat natura pe mâini şi pe picioare, pentru ca acest aspect denotă masculinitate ? natura a lasat si femeilor par pe picioare.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 11
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro