Viaţa mea, viaţa ta…

19 July 2016

Ce-ar fi dacă am asemăna viaţa ta, a mea, a oricui – cu o grădină? La prima vedere ar putea părea absurd, şi totuşi am imaginea clară a ideii şi o pot argumenta!

Fiecare floare frumoasă, fiecare copac îngrijit, fiecare tufă verde sau frumos înflorită poate fi un prieten, o iubire, un model bun de viaţă, o faptă bună, o amintire frumoasă, o împlinire, un moment de fericire! Care om nu are aşa ceva?!

Aleile îngrijite atent, pe care ne poartă paşii către Frumos, pot fi călăuzele noastre dacă înţelegem ceea ce trăim, ceea ce iubim, atunci când ştim să distingem binele de rău, lumina de întuneric, când înţelegem mersul ca o bună soluţie pentru găsirea direcţiei în momentele de rătăcire a propriei vieţi;  când descoperi sensul potrivit al acelei clipe de trăire!

grădină

Apoi… fiecare floare sau frunză îngălbenite, fiecare tufă sălbăticită, fiecare copac doborât sau uscat înseamnă un dezechilibru, o vorbă tăioasă, un prieten fals, o dezamăgire, o pierdere a unui om sau a unei speranţe, un rău făcut cuiva, cândva. Fiecare cărare pierdută înseamnă uitare, eroare, rătăcire!

Acestea fiind spuse, te invit la un simplu exerciţiu de imaginaţie, răspunzându-mi(ţi!) sincer la întrebarea: cum ar arăta grădina vieţii tale?

A mea? Cum este grădina mea? Voi încerca să răspund cu maximă sinceritate!

Există multe şi felurite flori, copaci, multă culoare, sunt garduri (dar vii!), unele îngrijite altele mai puţin din lipsă de timp; ele mă feresc uneori de ochii indiscreţi ai trecătorilor!

Unele alei sunt bătătorite, altele pietruite, altele abia croite, ca un fir abia perceptibil… mai sunt însă şi cărări care nu mai duc nicăieri!

Nu lipsesc frunzele îngălbenite sau florile ofilite pe care amân mereu să le îndepărtez: îmi spun că mai au şansa reînfrunzirii, reînfloririi, reînvierii!

Ceea ce ştiam că s-a uscat iremediabil, am curăţat conştiincios la timpul potrivit!

Acum aştept, aştept gândul inspirat care să-mi arate drumul nou pe care să-l încep… am învăţat că niciodată nu-i târziu pentru un nou început!

Şi acum închide ochii şi imaginează-ţi cum este viaţa ta, grădina ta, cum ai vrea să fie…

A fost greu?!

     Guest post by Mirela Ungurean

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.

 Citiţi şi

Bunica avea nume de floare

Ce a primit în dar actuala fostului meu

De ce unele femei pot

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,113 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro