„Wonder Woman” nu mai este ambasadoare…

Catchy

14 December 2016

„Wonder Woman” (Prinţesa Diana din Themyscira) a fost revocată din rolul său de ambasadoare onorifică a ONU pentru empaciparea femeilor, la nici două luni după polemica sa numire. Începând cu 16 decembrie, Femeia Fantastică este liberă de orice obligaţii. Lăsând gluma la o parte, super-eroina benzilor desenate nu a fost primită deloc bine pe 21 octombrie 2016, atunci când a fost anunţată nominalizarea sa. Iniţial, s-a făcut apel la fanii acestui personaj pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu egalitatea de gen şi emanciparea femeilor, unul dintre principalele obiective ONU până în 2030.

wonder-woman

Femeia Fantastică a fost considerată total nepotrivită pentru rolul desemnat, mai ales într-o perioadă în care ”obiectificarea” femeii este o realitate tristă. Până azi, deja peste 44.000 de persoane semnaseră petiţia pentru ca ONU să renunţe la imaginea Femeii Fantastice.

ww

Acum, evident, au apărut voci care regretă demiterea ei…Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
166 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro