10 teme de vacanță pentru părinți de la o super-învățătoare

16 June 2019

1.Țineți-i în brațe cât puteți de mult. Îmbrățișarea este un medicament care vindecă spiritul.

2.Citiți împreună o carte de aventuri sau amuzantă. Râsul înlătură grijile și relaxează. Nu îngrașă, vă asigur. Creează însă o atmosferă destinsă și încheagă relațiile.

3.Lăsați-i să transpire și să se murdărească! Nu îi mai cocoloșiți! Sunt foarte rezistenți și au nevoie să-și consume energia. Puteți să o faceți împreună de câte ori se ivește ocazia. Alergați, explorați și murdăriți-vă împreună, apoi faceți poze la care să vă uitați peste ani. Va fi amuzant să vă amintiți împreună aceste momente.

4.Lăsați-i să mănânce și ce le place! Nu vă agitați prea tare dacă sar peste o masă. Păstrați rutina alimentară, însă din când în când mai închideți ochii la poftele lor.

5.Vorbiți cât mai mult despre temerile lor și învățați-i să le depășească! Aveți ocazia să vă descoperiți copiii și să rezolvați multe dintre problemele pe care le întâmpină.

Profesorii trebuie să vină cu încredere și de drag la școală, nu cu frică

6.Temele primite de copii de la școală nu trebuie transformate într-o corvoadă. Eu mi-aș lăsa copilul o săptămână să se relaxeze după terminarea anului școlar, apoi aș stabili împreună cu el în fiecare dimineață un program care să fie pe placul lui nestresant în care aș strecura și câteva exerciții din tema primită. Ar fi de preferat ca el să vină cu inițiativa, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, nu vă panicați. Nu toți copiii sunt la fel și nu faceți comparații între ei. Veți acumula frustrări și nu este bine pentru nimeni, nici pentru voi, nici pentru copiii voștri. Nu uitați că este totuși vacanță, nu maraton. Temele sunt date pentru exersare, așadar mai ușor cu obligativitatea scrierii lor. Dacă nu reușește să le termine pe toate, asta e! Nu vă supărați pe el! Cea mai importantă temă de vacanță a copilului este joaca și, dacă s-a jucat, înseamnă că și-a făcut-o.

7.Planificați-vă concediul împreună cu el! Cereți-i și copilului părerea! Un copil încântat de călătoria pe care urmează să o faceți este un copil fericit, deci sănătos.

8.Jucați-vă pe calculator jocul lui preferat, chiar dacă nu vă place foarte mult! Lăsați-l să vă învețe regulile jocului! Îi va crește stima de sine în felul acesta, fiindcă va simți că vă poate învăța ceva din ceea ce el știe. S-ar putea să învățați chiar mai multe decât vă imaginați.

9.Faceți ordine în casă împreună și responsabilizați-vă puțin câte puțin copilul dându-i sarcini pe măsura puterilor lui! Aceste activități trebuie făcute împreună cu zâmbetul pe buze și multă voie bună. Așa va îndrăgi curățenia și o va păstra mai mult timp.

10.Cântați și dansați împreună! Este adevărat că nu toți copiii se dau în vânt să cânte și să danseze de față cu cineva, dar timiditatea poate fi învinsă cu răbdare și perseverență. Această activitate este binefăcătoare și pentru voi, și pentru copii. Învățați împreună pași de dans și filmați-vă în timp ce faceți asta! Încă o amintire frumoasă veți fi câștigat.

Vacanța este despre copil, noi și fericirea noastră împreună. Nu uitați: fericirea se bazează pe lucruri mărunte!

Vacanță cu amintiri frumoase să aveți cu toții!

Guest post by Mara Luana Rauca, profesor învățământ primar București

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Jurnal de Arizona – Femeia care îmbrățișează cactușii

TREBUIE! Nu trebuie nimic altceva decât să fii fericit, asta, da!

Stimate domn divorțat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro