11 sfaturi pentru decorarea grădinii

3 June 2021

Ornamentele de grădină adaugă o altă dimensiune peisajului și vă poate face spațiul verde mai  atractiv pe tot parcursul anului. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă decora grădina.

1. Folosiți elementele decorative ca finisaje

Mult mai mult decât o simplă decorațiune, ornamentele de grădină pot ghida modul în care vă modelați și utilizați spațiul în aer liber și pot afecta modul în care se simte, când vă aflați în el. O poartă din fier forjat poate marca intrarea într-o lume verde, un felinar agățat de copaci vă elevează perspectiva, un foișor de lemn inspiră un prânz în aer liber. Amplasate cu atenție, aceste elemente destul de practice vă oferă indicii subtile, dar eficiente: întoarceți-vă aici, priviți în sus, încetiniți. De asemenea, oferă un spațiu de grădină un aspect finisat, în toate cele patru anotimpuri. Trucul este să nu exagerați.

2. Decorați ca și cum ar fi camere în aer liber

O grădină mobilată nu ar trebui să arate prea perfectă sau aranjată. Scopul dvs. este să creați camere exterioare la fel de confortabile ca cele din interior.

3. Repetați stilul exterior al casei

Indiferent de stilul casei dvs., ornamentele îl pot transporta în peisaj, împământând clădirea în cadrul său.

4. Marcați intrările în grădină cu plante

Chiar și într-o grădină mică, o succesiune de spații discrete, conectate prin pasaje și căi, adaugă un sentiment de mister și expansivitate la o plimbare obișnuită. Aleile indică calea; arcurile și porțile de fier acoperite cu viță de vie marchează tranzițiile în diferite zone. Florile în ghivece, citricele și palmierii accentuează și ele intrările într-un mod aspectuos.

5. Includeți designul mobilierului în schema generală de design

Stilul oricăror mese și scaune pe care le alegeți are un impact mare asupra aspectului spațiilor dvs. în aer liber. Dar ar trebui să fie, de asemenea, în temă cu celelalte obiecte și materiale decorative pe care le folosiți. Alegeți un set de mobilier de grădină care să se poată transforma într-un lounge informal pentru cocktailuri și conversație.

6. Duceți iluminatul la un alt nivel

Multe grădini sunt cele mai romantice după întuneric – prin strălucirea lunii și când luminile electrice bine amplasate pun în evidență copacii și luminează cărările. Vă puteți duce iluminatul cu un pas mai departe, agățând felinare în aer liber de pe ramurile copacilor. De asemenea, puteți folosi lămpi înalte, în stilul farurilor, pentru a puncta curțile. Toate aceste corpuri de iluminat se coordonează cu luminile plasate pe pereții exteriori ai casei.

7. Prezentați-vă colecțiile de plante

Pe lângă selectarea specimenelor preferate pentru ghivece și piedestale, puteți grupa plante mai mici undeva unde vizitatorii le-ar putea aprecia la nivelul ochilor. Dacă aveți o pasiune pentru suculentele, le puteți afișa pe o masă de pin de epocă și pe o comodă pictată pe care o puteți acoperi cu un sigiliu impermeabilizant pentru lemn. Dacă ați pune aceste plante în pământ, ar dispărea. Dacă le elevați, le puteți studia toate formele lor neobișnuite.

8. Lăsați ca elementele decorative să redea sunetul naturii

Auzirea scurgerii de apă este o momeală irezistibilă pentru explorarea unei grădini. Ascultându-i muzica, vreți să o urmăriți până la sursă.

9. Ademeniți-vă vizitatorii cu mirosuri de grădină

Parfumurile de plante, care se pot scurge din ghivece și recipiente arhitecturale, vă pot atrage oaspeții în diferite colțuri ale grădinii: urnele de intrare întâmpină vizitatorii cu caprifoi și iasomie; recipientele gigantice vă oferă posibilitatea de a planta lămâi; iar cereusul înflorit în noapte se deschide în ghivece în jurul mesei principale.

10. Folosiți-vă plante ca ornamente

Anumite plante sunt inerent arhitecturale sau pot fi tăiate pentru a arăta astfel. Printre cei în formă naturală pentru a le oferi grădinilor înălțime se numără chiparoșii italieni, care cresc ca niște coloane verzi. Altele includ specimenele deAgave attenuate care se prăbușesc în jurul scărilor și fântânilor de piatră, în contrast dinamic cu chiparosul drept.

11. Adăugați stropi de culoare cu ceramică

Apreciind seninătatea unei grădini în mare măsură verzi, puteți adăuga câteva accente de culoare, prin vase din ceramică umplute cu plante de frunziș care atrag privirea de la distanță.Citiţi şi

Tendințe în materie de nutriție pentru 2023

Câteva lucruri esențiale într-un birou

Noaptea ca proștii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro