21 iunie 2020 – Eclipsă inelara de Soare în Rac în faza de Luna Nouă în Rac 

21 June 2020

Începem vara cu o Eclipsă inelara de Soare în Rac ce are loc în faza de Luna Nouă în Rac (Soarele în Rac în conjuncție cu Luna în Rac gradul 0: 21 și în apropierea Nodului Nord Lunar pe gradul 29:07 Gemeni ).

În timpul unei eclipse solare inelare, dimensiunea aparentă a Lunii pe cer nu este suficient de mare pentru a acoperi complet Soarele așa cum se întâmplă în timpul unei eclipse totale. Prin urmare, un inel subțire al Soarelui înconjoară luna ca în imaginea de mai jos:

Această eclipsa inelară este vizibilă în Africa centrală, Sudul Asiei, China, Pacific, sud-estul Europei.

Toate eclipsele vorbesc despre schimbări dar schimbări în acord cu destinul fiecăruia. În timpul Eclipsei de Soare, Luna este între Pământ și Soare, oprind temporar lumina către pământ. Acuma, divinitatea stinge temporar lumina pentru pământeni, dar aprinde lumina în sufletele noastre arătându-ne adesea într-un mod destul de dur ce trebuie să lăsăm, schimbăm, inițiem, în viața noastră. Această “pană în curentul cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezește, ne agită, ne smulge din tot ceea ce ne ține pe loc.

Prezența Nodului Nord lunar în această ecuație astrală nu face decât să deschidă uși către noi oportunități de schimbare a noastră. Gândiți-va la Nodul Nord ca la o busolă divină ce ne arată direcția bună, calea noastră spirituală, lecțiile alese de suflet pentru a crește, evolua. Cu cât vom renunța mai repede la “lucrurile, atitudinile, modelele vechi “ din viața noastră, cu atât situațiile noi, persoanele noi vor fi atrase ca un magnet în viața noastră.

Temele Racului, un semn cardinal (acțiune) de apă (sensibil) condus de Lună (în acest semn, Luna este “acasă” ) țin de gestație, naștere, mamă, copii, familie, legături de familie, spațiu privat și confortul domestic, țară de origine. Sub influență semnului Rac, emoțiile și sentimentele puternice împing oamenii spre comportamente extreme, pot exagera sau își pot masca, bloca, reacțiile emoționale. Această parte extrem de sensibilă poate fi un mare dezavantaj, rezultând reacții excesive și un comportament exagerat emoțional. Fiecare om aparține unei familii, unei comunități, unei țări, sentimentul de apartenența (Rac) face parte din viața noastră. Nesiguranță Racului nu este decât o oglindă a eforturilor egoiste, înfricoșătoare, materialiste. Depășirea nesiguranței este imposibilă dacă căutăm securitatea în lumea exterioară – pentru că “lumea” ne va provoca în continuare. Adevărată securitate este o problema a inimii – care nu este înțeleasă de intelect. A venit timpul să ne aducem aminte că toți avem aceeași sursă divină, că suntem copiii lui Dumnezeu și că numai Dumnezeu este piatra pe care să stăm în siguranță. Nodul Nord în Gemeni (ceea ce ar trebui să facem) are o afinitate naturală pentru toate aspectele legate de comunicare, să învățăm să prețuim lucrurile simple. Dumnezeu ne vrea simpli, viață însăși este una simplă, noi, însă, o complicăm cu tot felul de nimicuri, scheme, modele, fantezii, lupte, materialism pronunțat, orgolii, mândrie, disecăm totul într-o multitudine de fire, pe care nu mai știm să le aducem la normal și firesc.  Nodul Nord în Gemeni ne spune că simplitatea este locul de întâlnire cu Dumnezeu. Este timpul să învățăm despre simplitatea și firescul lucrurilor, oamenilor, familiei, neamului, credinței. Trebuie să învățăm să respectăm opiniile celorlalți, să comunicăm deschis, natural, sociabil.

Acest moment magic ne îndeamnă să ne gândim la familie, cămin, copilărie, proprietăți imobiliare, moșteniri de familie, obiceiuri, tradiții, interese publice, popor, suflet, și la orice plan bun pentru a dezvoltă o “ baza” care să ne dea siguranță, stabilitate. Este timpul manifestării altruismulului și toleranței față de părinți, frați, copii, vecini. Trebuie să ne clarificăm propria gândire pentru a fi mai bine ascultați de ceilalți. Să învățăm să respectăm opiniile celorlalți, să comunicăm deschis, natural, sociabil.

Această este o perioada puternic transformatoare. Eclipsele sunt puternic emoționale iar eclipsa în casă racului extinde această emoție și ne cere să rămânem ancorați pe pământ. Schimbarea adusă de această eclipsa ne cere să ne folosim intuiția ascuțită pentru a ne ghida spre noile posibilități care ne vin în cale. Marea provocare adusă de această eclipsa vine prin aportul Nodului Nord în Gemeni ce ne cere să vedem lumea dintr-o perspectiva simplă, de bun-simt, să facem ceva concret în loc să filosofăm la nesfârșit. Este timpul să învățăm artă dialogului, artă conversației, să ne stapanim aroganță. Așadar, lucrurile simple devin cele mai grele în această perioada dar marea lecție a acestui moment este despre simplitate, o cheie a liniștii, o dietă a sufletului, o refacere a legăturii cu Dumnezeu. Trebuie să trecem dincolo de crusta înșelătoare a lucrurilor și să ne bucurăm de bogățiile nebănuite ale simplității. Isus este iubit și admirat pentru simplitatea Să, deoarece El prezintă adevărul divin în cuvinte simple dar care ne ating sufletul.

Adevărată securitate, liniște sufletească (Rac) nu o vom găși atâta timp cât vom continuă să ne alimentăm mintea(Gemeni) cu fel de fel de frici, temeri, teorii complexe, poveri inutile. A venit timpul să învățăm să fim simpli, Dumnezeu ne vrea simpli, ne iubește simpli. Asta nu înseamnă că renunțăm la progres, la dezvoltarea noastră, la starea noastră naturală, la familiile noastre, la muncă noastră, ci, e musai să renunțăm la anumite practici inutile, la deprinderi egoiste, la materialismul pronunțat, la dorința de a strânge și de a avea orice, la lupte acerbe pentru putere, la mândrie și vanitate. Noi suntem cei ce complicăm lucrurile, alegând căi întortocheate de rezolva orice problemă. Dar simplitatea este o condiție esențială pentru a păstra legătura cu Dumnezeu și care ne da principiile și rezolvările cele mai simple pentru orice fel de problema. El a creat totul simplu, iar noi trebuie să revenim la ceea ce EL ne-a oferit.

“Numai iată ce am găsit: că Dumnezeu a făcut pe oameni fără prihană, dar ei umblă cu multe șiretenii.” Eclesiastul 7:29

În harta momentului, Eclipsa inelară de Soare în Rac activează casă XI,  o casă în care descoperim că nu suntem singuri, aici sunt prietenii noștri, aliații noștri, protectorii noștri, ghizii spirituali, puterea noastră în cadrul unui grup, puterea unui grup, speranțele noastre, aici muncim pentru viitor. Tot casa XI ne aduce față în față cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, câștigurile neașteptate. O Eclipsă de Soare în casă XI este adesea însoțită de speranța, optimism, credință, ambiție, excentrictate, șocuri. În casă XI, Eclipsa de Soare în Rac ne vindecă sufletul, speranțele deșarte, corpul fizic, relațiile noastre, aduce protectorul necesar, prietenul plin de bunăvoința, recompensele neașteptate. Cu Eclipsa de Soare în casă XI învățăm că Dumnezeu este cel mai bun prieten al nostru și ar trebui să nu fugim de această prietenie.

Eclipsa de Soare pe gradul 0:21 Rac face un aspect de inconjunctie (150 grade) aproape perfect cu Saturn retrograd pe gradul 0:40 Vărsător. Indiferent de motive, apă (Rac) și aerul (Vărsător) nu se înțeleg fără o mediere puternică. Efectele acestui aspect sunt greu de prevăzut, cer o ajustare, o schimbare de atitudine, o adaptare, o nevoie de a ne apară poziția. Nu numai că este un moment imprevizibil, dar un drum în rampă nu oferă o vizibilitate prea mare. Singură modalitate de a schimbă dinamică acestui aspect este să avem încredere în vocea interioară, în intuiția noastră (vocea divină din noi), astfel încât să trecem cu bine prin provocările acestui moment ce ne plimbă între dorința de stabilitate, securitate, teamă, sensibilitate extremă, acasă, familie (Rac) și restricțiile, obligățiile, construcțiile, imperiile, carierele, funcțiile, guvernate de Saturn. Cum Saturn este retrograd în Vărsător și casa VI, lucrurile gestionate greșit și care trebuie corectate au legătură și cu muncă, proiectele profesionale, angajați și angajatori, sistemul medical, echipamentele medicale, șefi, asumarea responsabilităților și sarcinilor de la locul de muncă, probleme de sănătate.

Saturn retrograd în Vărsător ne obligă să ne reconectam din punct de vedere spiritual și să înțelegem că succesul nu provine din lucrurile fizice și tocmai de aceea marea lui misiune aici pe pământ este să distrugă, să ne distrugă dependență de material pentru că noi să ne trezim și să realizăm că adevărată împlinire vine când acceptăm să fim în slujba (casă VI) lui Dumnezeu.
Saturn, “Marele Învățător”, ne învață că abilitățile spirituale și mentale pe care le dobandim de-a lungul viețîi sunt bunurile noastre trupești. Numai ele ne pot oferi adevăratul sentiment de bucurie, siguranță, fericire și armonie sufletească.

Cine ne ajută pe acest drum în rampă (nu știi ce vine… când vine…)?

Miturile aparțin veșniciei, iar povestea mitologică a lui Frigga (asteroidul 77) este reînviată acuma de Eclipsa de Soare în Rac. Eclipsa de Soare în Rac este formată cu spijinul Nodului Nord pe gradul 29:07 Gemeni ce merge de mâna cu Frigga pe gradul 28:27 Gemeni.

În mitologie, Frigga este o zeiță nordică, o țesătoare de nori, care a fost, de asemenea, responsabilă de soare, ploaie și fertilitatea culturilor, o protectoare a femeilor și copiilor. De asemenea, ea are darul profeției. Ea învârte axul viețîi ( furcă sacră a vieții ) și țese viitorul oamenilor și al zeilor, deși ea nu avea puterea de a schimbă destinul lor. Ea a fost soția lui Odin. Cea mai mare durere a lui Frigga a fost aceea că ea a prezis moartea copilului ei Baldur. Chiar dacă ea știa că nu poate schimbă nimic din destinul fiului ei, ea nu a putut să stea fără să facă nimic obțînând promisiunea de la toate lucrurile care ar putea determina moartea lui Baldur(Lumina) să nu joace nici un rol în destinul lui. Ea pune întrega creație să jure că nu va face rău copilului ei dar face o excepție, consideră vascul prea simplu și neimportant pentru a putea face ceva rău. Astfel, Zeii aruncau cu fel de fel de obiecte în Baldur știind că acestea nu puteau să-i facă rău. Dar Loki, un spirit rău și viclean, știind că vascul a fost trecut cu vederea, i-a dat o crenguța de vâșc lui Hoder ( Zeul întunericului și fratele lui Baldur) să o arunce în Baldur orientand mâna acestuia direct în inima acestuia. Moartea lui Baldur ii provoacă lui Frigga o mare durere. În unele versiuni, lacrimile lui Frigga s-au transformat în boabe albe de vâșc care au reînviat pe Baldur  fapt ce a determinat pe Frigga să declare vascul un simbol ai iubirii, al păcii, al renașterii.

Așa cum Frigga țese soarta omului, așa cum dragostea ei îl învie pe băiatul ei Baldur care devine în cele din urmă Zeul Luminii (suntem în ziua solstițiului de vara, ziua cea mai lungă din an), această Eclipsa de Soare  ne spune că nu putem schimbă soarta, dar prin credință, iubire, acceptarea lucrurilor pe care nu le putem controla, rezultatul va oferi claritate și inspirație pentru noi începuturi. Conexiunile sortite nu pot fi ignorate cu această Eclipsa de Soare de trei ori accentuate prin Nodul Nord în Gemeni (dharma, viitor ), prin Saturn –stăpânul karmei ( culegem ce am semănat ), prin Frigga –tesatorul soartei care nu poate fi schimbată.

Deci, această Eclipsa de Soare pote aduce pierderi, durere, prin lucruri care par fără importantă dar care totuși își vor face simțită prezența destul de dur. Asta nu ține de noi ci altcineva va avea grijă să ne facă rău prin ceea ce noi ignorăm din start, deci mare atenție. În întunericul Eclipsei de Soare, Frigga este este cea care ne luminează o cale nouă, sufletul, mintea, alegerile. Rolul lui Saturn retrograd în aceste momente este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor începute în trecut care sunt reinviate ( Frigga ) și trebuiesc rezolvate în acord cu definițiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplină, tenacitate, cu răbdare. Unde își face apariția Saturn în viață noastră, totul este încetinit, înghețat( uneori bine congelat ) obligându-ne să vedem realitatea, să ținem cont de ea și de limitele realității. Acuma, Eclipsa de Soare de mâna cu Frigga și în aspect de inconjunctie cu Saturn retrograde în Vărsător, oferă o lumina ( Frigga ) în haosul indus în viață noastră prin depășirea anumitor limite în muncă, proiectele profesionale, angajați și angajatori, sistemul medical, echipamentele medicale, șefi, probleme de sănătate, relații, comunicare, familie, părinți, mama, restricții, izolari.
Frigga aduce finaluri fericite chiar dacă inițial apare o promisiune care scapă totuși ceva din vedere. Este o energie care aduce pace, liniște ( se spune că oamenii care se întâlnesc să lupte sub vasc se opresc din lupta lor ), este un remediu pentru rău. În limbaj celtic, vascul înseamnă “cel care vindecă totul” , are puteri miraculoase, alungă răul, protejează împotriva negativității oamenilor.

Conjuncția Nodul Nord în Gemeni –Frigga în Gemeni este guvernată de  Mercur retrograd în Rac ce complică comunicarea, negocierile, călătoriile, relația cu cei din preajma noastră, cu cei din familie. Deoarece Racul este atașat de casă și familie, aici este locul unde trebuie să fim în alertă din cauza situațiilor care uneori pot fi provocatoare și, în același timp, pot fi foarte utile.Trebuie să fim extrem de atenți la cuvintele noastre și să încercăm să nu răspundem provocărilor. Mercur retrograd sugerează că ar fi mai bine să ascultăm cu grijă și să ne gândim la propriile idei și atitudini înainte de a ne da cu părerea.

Energia unei Eclipse de Soare poate fi folosită pentru a clarifica și pentru a curată simbolic zonele stagnante ale propriei vieți. Dacă ne deschidem inimile, acest lucru ar putea dezvălui calea de a ne vindecă modelele de viață autolimitatoare. Acesta este un moment pentru a ne elibera de toate temerile noastre și de a dezvoltă încrederea în Divinitate.Este timpul construirii unor noi modele de a ne manifestă că om, începutul unor noi moduri de a ne iubi și acceptă și de a-i iubi și acceptă pe ceilalți, de a fi cu familia, de a relaționa cu părinții, de a fi cu prietenii, de a lucra și colabora cu colegii, etc.

În plus, Mercur, Venus, Jupiter, Saturn și Pluto sunt toate retrograde. După cum știm cu toții, planetele retrograde ne oferă ocazia să privim încă o dată experiențele care s-au întâmplat în trecut. “ Noul” nu poate să vină încă în viață noastră, mai așteaptă până rezolvăm problemele trecutului(planetele retrograde). Pentru a ne atinge obiectivele, pentru a ne realinia cu sinele nostru divin, trebuie să facem niște corecții( chiar multe corecții).

Eclipsele se repetă pe același grad zodiacal la fiecare 19 ani, dacă una dintre planetele din harta natală este “energizată ‘ de către această eclipsa de soare, puteți merge în trecut pentru a vedea ce schimbări profunde au fost în viață voastră.  Pentru unii influență eclipsei poate fi subtilă în timp ce pentru alții poate fi destul de intensă indicând noi începuturi, schimbări radicale, știri neașteptate, surprize de tot felul. Această Eclipsa de Soare în Rac are  o influență deosebită asupra semnelor cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanță(cei născuți la începutul zodiei) dar și asupra celor născuți în ultimile trei zile în semnele Gemeni, Săgetător, Fecioara, Pești.

Și așa cum ne spune marele nostru George Enescu:” Simplitatea în viață este adevărată libertate.”

Sursa, aici. Mulțumim, Adriana Tudosă!

Despre cum influențează eclipsa zodiile, aiciCitiţi şi

Luna Nouă în Rac din 29 iunie 2022 – atenție la exagerări, la dorința de a lua măsuri mai mari decât suntem pregătiți, la judecăți greșite și începuturi false

4 decembrie 2021 – Eclipsă totală de soare în Săgetător (Lună Nouă): surprize!

8 august: Lună Nouă în Leu – începuturi îndrăznețe, luminoase, mărețe, regale

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro