23 mai 2020 – cronica știrilor pozitive

23 May 2020

1. România a înregistrat ieri 127 de noi cazuri, cel mai mic număr din ultimele două luni. Ultima oară când s-au înregistrat mai puține cazuri a fost în 26 martie.

2. Un vaccin dezvoltat în China a prezentat rezultate promițătoare în faza 1 de testare clinică. Vaccinul pare să fie sigur și ar putea proteja împotriva noului virus. 108 voluntari cu vârsta între 18 și 60 de ani au fost testați, iar vârful numărului de anticorpi produși s-a înregistrat la 28 de zile de la injectarea vaccinului. (NYTimes)

3. După ce au analizat 15.000 de genomuri diferite ale SARSCoV2, din întreaga lume, concluzia unui studiu este că nici una din mutațiile noului virus nu este asociată cu o creștere a riscului de transmisie. Mutațiile sunt neutre sau chiar scad intensitatea transmisiilor. (Link)

4. Cercetătorii de la trei universități australiene au anunțat un nou record înregistrat pentru o conexiune de internet: 44.2 Tbps. La această viteză, conținutul a 50 de Ultra HD Blue Ray dvd-uri ar fi downloadat într-o secundă. (TheVerge)

5. Pakistan va elibera din captivitate un elefant izolat și singur ca urmare a unei hotărâri a Curții Supreme a Pakistanului. Decizia vine după o campanie susținută de cântăreața Cher, cunoscută activistă pentru drepturile animalelor. Cher a postat pe Twitter că elefantul Kaavan este liber, cu litere de tipar, adăugând că ”acesta este unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții mele”. (AlJazeera)

Fotografia dimineții îl prezintă pe actorul Matthew McConaughey împărțind măști de protecție spitalelor din zonele rurale ale Texasului:

Celelalte știri pozitive, pe cronica.ro, proiectul lui Orlando NicoarăAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro