27 august 2020 – cronica știrilor pozitive

27 August 2020

1. Moderna Inc a anunțat miercuri că o analiză a datelor din stadiul incipient al vaccinului său COVID-19 experimental a arătat că a indus răspunsuri imune la persoanele în vârstă similare cu cele la participanții mai tineri. (Hotnews)

2. Numărul de pacienți declarați vindecați va depăși astăzi 17 milioane la nivel global.

3. Autoritățile americane au aprobat un test antigen dezvoltat de Abbott care costa $5 și poate da rezultatul în 15 minute, fără a fi necesară analiza în laborator. Testul, care funcționează ca unul de sarcină, identifică proteinele noului coronavirus din proba recoltată de un cadru medical din nas.

4. Statele membre ale Uniunii Europene, Regatul Unit şi partenerii UE au ajuns la un acord asupra unui plan de vaccinare împotriva covid-19 care prevede vaccinarea a cel puţin 40% din populatiile lor. (News.ro)

5. Papa Francisc îşi va relua începând din 2 septembrie tradiţionalele audienţe generale de miercuri, în prezenţa publicului, într-o curte închisă a Palatului apostolic, şi nu în Piaţa Sf. Petru, a anunţat miercuri Vaticanul. Audienţele de miercuri nu au mai avut loc în public de peste şase luni, din cauza pandemiei de COVID-19. (Hotnews)

6. O bacterie a supraviețuit trei ani în spațiu în cadrul unei experiențe derulate la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), sugerând astfel că formele simple de viață pot călători de la o planetă la alta, au anunțat miercuri cercetătorii japonezi care au condus acest studiu. (Hotnews)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții vine din Larnaca, Cipru. Petros Karadjias / APCitiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro