40 de ani și ceva mărunțiș

25 August 2021

Să ridice mâna cine n-a simțit la un moment dat “pornirea” să își întoarcă viața pe dos, să își schimbe cariera, garderoba, modul de a interacționa cu ceilalți, într-un cuvânt tot. Momentul de debut al “piesei? Pe la 40 și ceva mărunțiș. Ei, hai, acum, să nu exagerăm cu cifre exacte, da?

Deci?… Aha! Nu sunt nici prima și God knows că nici ultima. Așa că, iată-mă-s: reinventată, scuturată, polișată și gata să stăpânesc lumea. Sorbind cu eleganță dintr-un pahar cu vin, mă și văd corporate, deh, ca în filme, inovând, inventând, schimbând, rectificând.

Jubilez, în timp ce degete dibace aleargă pe tastatură, trimițând CV după CV la companii – vorba între noi să fie de pe plaiuri mioritice, cu tot ce aduce acest atribut – unde, in no time, îmi închipui că voi aduce plus valoare.

Dar, surpriză! Tăcerea asurzitoare care urmează după trimiterea și, în multe cazuri, după vizualizarea Cv-ului mă uluiește. Iau la periat din nou și din nou CV-ul: facultate (din aia pe bune ca pe vremuri), vechime în muncă pe posturi serioase și bunicele, voluntariat, specializări, certificări, … ări și iarăși … ări.

Fug și la oglindă. Mă studiez încântată: dap, încă pe val. Nu se vede pe chip că sunt din secolul trecut. Răsuflu ușurată. Și atunci ce se întâmplă cu noua șansă a mea în viață? Ce se petrece cu planul meu de a mă reinventa?

Se lovește de minți obtuze, care citesc vârsta și gata calculează ca ieși la pensie în curând (ha, ha, mai este drum lung și cale bătută până acolo). Nu trec mai departe să descopere omul care ești și ce poți să le oferi.

Citiți neapărat și  Viață lungă, viață bună

Pe bune? După 40 de ani chiar nu mai avem nimic de spus și de oferit? Sincer, eu nu cred asta și încerc din răsputeri să și demonstrez că există angajatori care cred că suntem relevanți, așa prăfuiți cum ne văd unii, dar școliți riguros, ca odinioară.

Guest post by Gabriela Dan

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! Opinia ta contează.

Trimite-ne textul în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro. Mulțumim. Citiţi şi

Martha Stewart, 82, răspuns pentru criticii care au spus că ar trebui să se îmbrace ca pentru vârsta ei

Dacă nu împărtășești cel puțin 10 valori cu mine și nu înțelegi ce fac, nu-mi pasă ce părere ai despre mine

Trei bărbați mizează pe cartea longevității în stare bună – și-au redus vârsta biologică cu 5 până la 20 de ani față de vârsta cronologică

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro