5 august 2020 – cronica știrilor pozitive

5 August 2020

1. Numărul pacienților declarați vindecați de Covid-19 va depăși azi 12 milioane.

2. Desi există multe necunoscute cu privire la răspunsurile sistemului imunitar la virusul SARS-CoV-2, un nou studiu arata ca celule CD4 T, reactive la noul coronavirus, au fost raportate la persoane care nu au fost expuse virusului. Acest lucru sugerează o memorie preexistentă a celulelor T, de la alti coronavirusi, reactivă la 20-50% din oameni. (Link)

3. Un nou vaccin, cel produs de Novavax, a arătat rezultate promițătoare în primele studii clinice realizate. (NYTimes)

4. Românii au investit în prima emisiune Tezaur din anul 2020 lansată de Ministerul Finanțelor Publice peste 700 de milioane de lei în titluri de stat cu scadența de 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%. (Profit.ro)

5. Gigantul chinez Haier, cea mai mare companie producătoare de electrocasnice din China și unul dintre cei mai mari producători pe această nișă din lume, mută în România producția de cuptoare Rosières, brand emblematic de know-how și gastronomie franceză. Chinezii pregătesc în România o fabrică de frigidere, pe o suprafață de 10 hectare din parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani (Prahova), unde au promis o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro și peste 700 de noi locuri de muncă. Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor. (Profit.ro)

6. Utilizatorii români au beneficiat de al șaptelea cel mai rapid internet din lume pe timpul stării de urgență. (Profit.ro)

7. Unul dintre epidemiologii de top ai Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că rata mortalității pentru noul coronavirus este, conform datelor existente, de 0,6%. Procentul este mult sub estimarea initiala de 2-3% dar peste cel inregistrat in cazul gripei. (Bloomberg)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.


Fotografia dimineții – O învățătoare de la o școală publică din Rio de Janeiro își îmbrățișează unul dintre elevi în timpul unei vizite la domiciliul acestuia. Pilar Olivares / ReutersCitiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro