7 august 2020 – cronica știrilor pozitive

7 August 2020

1. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în iunie faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,3%. (News.ro)

2. Soluţia la problema coronavirusului ar putea să nu fie un vaccin ci un medicament bazat pe anticorpi de sinteză, Institutul Naţional pentru Sănătate (NIH) al SUA anunţând demararea testelor clinice de amploare pentru un medicament conceput special pentru tratarea COVID-19. (Hotnews)

3. Economia României se va contracta cu 11 până la 14% în trimestrul al doilea, mai lent decât declinul de până la 18% estimat anterior, potrivit prognozelor analiștilor ING și Erste, actualizate după publicarea cifrelor oficiale privind evoluția comerțului cu amănuntul. (Profit.ro)

4. Ministerul Educaţiei pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri, pentru peste 1.100 de licee, pe lângă cele 250.000 de tablete destinate elevilor din mediile defavorizate. (News.ro)

5. Alături de Milano, Valencia, Viena și alte opt orașe europene, Cluj-Napoca este în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 și ar putea câștiga 1 milion de euro, a anunțat Comisia Europeană. (G4Media)

6. Prinţul Charles promovează turismul românesc şi, într-un nou film publicat pe reţelele de socializare, el recomandă petrecerea vacanţelor în ţară, „acest colţ unic în Europa”. “De la prima vizită, în urmă cu peste 20 de ani, am ajuns să cunosc şi să apreciez atât de multe în România”, spune moştenitorul coroanei britanice. El vorbeşte despre moştenirea istorică, biodiversitate, colecţiile muzeelor din Bucureşti şi spune că sunt multe locuri din România pe care vrea să le exploreze. (News.ro)

7. Ellen Fokkema, o jucătoare de 19 ani, a primit acceptul de a evolua la o formaţie masculină de a patra divizie, după ce clubul Foarut a obţinut o derogare în acest sens din partea federaţiei olandeze. (News.ro)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 

Fotografia dimineții – Un mic fan al unei trupe germane la Bonn Live Kulturgarten Open-Air Festival 2020, primul festival desfășurat în Europa de la ridicarea restricțiilor. Andreas Rentz / Getty.Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro