9 sfaturi pentru a avea grijă de mobilierul de exterior

22 July 2022

Proprietarii de locuințe petrec mai mult timp acasă și își transformă spațiile exterioare cu mobilier de exterior. Consumatorii au cheltuit peste 15 miliarde de dolari pe mobilier de exterior în 2020, o cifră care se estimează că va crește până în 2027, potrivit unui raport privind tendințele din industrie.

Aflați cum să vă protejați mobilierul de exterior pentru a vă putea bucura de el an de an.

Cum să protejați mobila de exterior

Am vorbit cu experți pentru a le afla sfaturile și ideile pentru a vă proteja mobila de exterior împotriva intemperiilor și pentru a o întreține chiar și în cele mai aspre climate.

Ancorarea mobilierului de exterior

Dacă locuiți într-o zonă predispusă la vânturi puternice, fixați cu grijă mobilierul de exterior. Dacă este posibil, stivuiți și legați scaunele și acel fotoliu de exterior atunci când nu sunt folosite, țineți umbrelele închise sau aduceți-le înăuntru și asigurați-vă că pernele sunt legate de mobilier de grădină. Odată ce totul este ancorat, acoperiți cu prelate sau cu huse individuale personalizate dacă nu le veți folosi pentru o perioadă de timp.

Protejați țesătura pernelor cu un spray de protecție împotriva soarelui și a apei

Unele perne și umbrele de mobilier de exterior sunt confecționate cu o țesătură rezistentă la soare și apă. Dacă ale dvs. nu sunt, cumpărați un spray și adăugați dvs. această protecție. Acest tip de spray se usucă fără miros, respinge apa și previne îngălbenirea și decolorarea acelui fotoliu de exterior prețios.

Dacă lăsați cadrele mobilei de exterior afară tot anul, aduceți întotdeauna pernele în interior în afara sezonului.

Folosiți huse

Husele vă protejează mobilierul de exterior de razele UV dăunătoare, precum și de precipitațiile sub toate formele.

Atunci când alegeți huse pentru mobila de exterior, experții spun că acestea trebuie să se potrivească confortabil peste fiecare piesă. Luați măsuri pentru ca husa să nu fie prea strânsă sau prea largă pentru un fotoliu de exterior. Și evitați o husă care sigilează mobila dedesubt. Este important ca aerul să poată pătrunde pe dedesubt pentru a preveni apariția mucegaiului sau a igrasiei. Alegeți huse de calitate pentru mobilierul de exterior în dimensiuni personalizate.

Sigilați mobilierul de exterior din lemn cu poliuretan

Este important să sigilați mobilierul de exterior din lemn cu un strat de poliuretan. Poliuretanul vă va ajuta să protejați lemnul de soare și, de asemenea, va scoate în evidență frumusețea naturală a lemnului. Este important să folosiți poliuretan care are blocanți UV.

Păstrați-l la umbră

Toată mobila de exterior beneficiază de protecție solară. Luați în considerare posibilitatea de a pune acel fotoliu de exterior sub o umbrelă sau sub o structură mai permanentă la umbră. Acest lucru va extinde durata de viață a mobilei și va scădea riscul oricărei deteriorări cauzate de soare, vânt sau ploaie.

Aplicați ceară pe mobilierul de exterior din metal și aluminiu

Cel mai bun mod de a proteja mobilierul de exterior din metal și aluminiu este cu un strat de ceară. La fel cum folosiți o cremă de protecție solară pentru a vă proteja pielea, gândiți-vă la ceară ca la o cremă de protecție solară pentru mobilierul de exterior.

Dacă mobilierul dvs. din metal sau aluminiu se corodează sau ruginește, îndepărtați mai întâi acea parte, aplicați grund și vopsea, apoi adăugați ceară deasupra. Pentru metalele predispuse la rugină, cum ar fi fierul forjat, experții recomandă aplicarea unui neutralizator de rugină.

Aplicați un produs de protecție pentru mobilierul din plastic

În timp, soarele poate decolora grav mobilierul de exterior din plastic. Aplicarea unui strat de protector pentru mobila de exterior poate împiedica razele soarelui să decoloreze mobila. Spray-ul acționează ca o cremă de protecție solară și ajută la prevenirea decolorării și crăpării.

Depozitarea mobilei de exterior în afara sezonului

Cu excepția cazului în care locuiți într-un climat blând și vă folosiți mobila de exterior tot timpul anului, nu o depozitați afară în timpul iernii. Expunerea mobilierului dvs. de grădină la schimbări constante de apă iar udarea și uscarea continuă nu este o idee bună.

Experții vă recomandă să vă curățați mobila înainte de a o depozita. Umezeala și murdăria lăsate pe obiectele de exterior pot provoca apariția mucegaiului sau a igrasiei în lunile de iarnă. Mucegaiul poate crește și se poate răspândi rapid, lăsând mobila în stare proastă până când sunteți gata să o folosiți din nou. Piesele realizate din răchită, fier forjat, plasă sau plastic pot fi curățate cu o simplă soluție de apă și detegent de vase.

Un aparat de spălat sub presiune este un instrument excelent pentru curățarea mobilierului de exterior robust și rezistent. Cu toate acestea, fiți precauți prima dată când îl încercați. Prea multă presiune vă poate deteriora mobila.

Planificați în avans

Nu este întotdeauna posibil să preziceți vremea. Dar, dacă știți că vremea extremă va lovi zona dvs. (inclusiv un val de căldură), acoperiți mobila sau mutați-o într-o magazie. Husele pentru mobilă nu vor face prea multe împotriva vântului, dar vă vor proteja împotriva razelor UV dăunătoare și a ploilor torențiale.

Puteți lăsa mobila de terasă afară în ploaie fără o husă? Din punct de vedere tehnic, puteți, dar dacă știți că urmează ploi torențiale, ar trebui să aplicați o husă pentru a reduce riscul de rugină și pentru a evita pernele de exterior prea îmbibate.



Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro