A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

10 June 2021

Relație extraconjugală? Ce zici, te tentează sau te oripilează? Ai încerca, ai încercat deja sau nici prin cap nu-ți trece așa ceva? Știm că nu este un subiect nou și nici nu avem de gând să reinventăm roata. Poate doar să-ți oferim noi perspective asupra ei 🙂 Vorbesc la plural nu pentru că ar fi vorba de pluralul majestății, ci pentru că suntem două. Două prietene, ambele măritate, cu păreri diferite vis a vis de acest subiect, așa că ne-am decis să facem o listă cu argumente PRO și CONTRA relație extraconjugală, fiecare dintre noi apărându-și punctul de vedere.

PRO

O relație extraconjugală îți poate oferi o doză delicioasă de:

Energie. Într-o viață banală și plină de nuanțe de gri (căci dacă nu ar fi astfel, nu te-ai simți tentată), o relație extraconjugală poate aduce exact sclipirea, culoarea de care ai nevoie ca să te simți plină de energie. Și nici măcar nu e nevoie să te gândești la asta tot timpul, povestea cu gânditul tot timpul apare numai înainte de consumarea inițială a faptului sau dacă te îndrăgostești. Dar cine a spus că e nevoie de dragoste? E suficient să savurezi când vine momentul.

Timp în care faci ceva pentru tine. Chiar dacă presupune un consum suplimentar de timp, este unul consumat pentru tine. Ca o vizită la coafor sau la masaj, ca un film bun, un amant îți poate oferi senzația că te răsfeți.

Adrenalină. Chiar dacă pentru ea inventezi motive și pretexte. Un amant te poate face să te simți vie atunci când sunteți împreună, dar și în tot restul timpului. Îți aduce satisfacția că împărtășiți doar voi doi un secret ascuns de toți ceilalți și lumea care vă vede unul lângă altul nu știe cu câtă pasiune vă potriviți unul ÎN altul.

Împlinire. Da, joci pe două planuri, dar fiecare din ele reprezintă o parte din tine la fel de importantă și valabilă. Ești datoare să mulțumești și diva, și gospodina din tine. Dacă ai noroc, o face același bărbat, cel cu care te-ai legat cu acte. De cele mai multe ori, l-ai ales însă conștientă că nu este perfect, dar calitățile îi depășesc defectele. Dacă lucrurile pe care le privești drept defecte nu se pot corecta, de ce să îți consumi energie și nervi încercând, în loc să găsești restul de împlinire, de satisfacție, în afară?

Teamă. Să nu afle soțul, prietenii, cei care te văd într-un anumit fel – ei bine, tocmai această teamă face lucrurile chiar mai intense. Fructul este cu atât mai dulce când este oprit.

Normalitate. E normal să cauți cât mai multe mijloace să fii mulțumită. Atâta timp cât știi ce vrei și ești discretă, nimic nu te poate opri să profiți de ceea ce viața îți oferă. Monogamia nu e pentru toată lumea, regulile morale sunt discutabile. Sunt colțuri de lume în care e firesc ca bărbații să aibă mai multe soții. De ce nu ar fi și colțuri în care monogamia să fie o opțiune, nu o obligație?

Liniște. Un bărbat în plus în viața ta care îți aduce plăcere, dar nu vrea, în schimb, să îi gătești, să îi speli rufele, care vine mereu bărbierit (sau nebărbierit de 2 zile, dacă ție îți place senzația), care nu se plânge de dureri de spate, articulații, care nu cere nimic în afară de ceea ce ești tu dispusă să oferi. Firește, asta presupune să îl alegi cu atenție și să stabiliți de la început regulile jocului, iar dacă acestea se schimba pe parcurs, vei găsi calea să îi spui „stop”. Pentru siguranță, e indicat să ai un amant căsătorit, eventual cu copii și nevastă geloasă acasă. Are la fel de mult de pierdut ca și tine și asta îl va menține discret.

Plăcere. Amantul ți-l faci pentru plăcerea sufletului, dar mai ales a trupului. Orice alte motive sunt periculoase și reprezintă un semn că e ceva putred. Fă-ți un amant pentru mângâierile cu care te copleșește, pentru fierbințeala pe care o simți în tot corpul când te atinge… sau doar te privește plin de dorință. Dacă îți faci un amant pentru că te-ai îndrăgostit, ai ajuns la jumătate în cursa care se va finaliza cu o căsnicie eșuată. Ferește-te de asta, în afara cazului în care te afli în situația imediat următoare. Asta nu exclude să împărtășiți niște sentimente, o conexiune și dincolo de cea evidentă, fizică. Afecțiunea nu înseamnă obligatoriu să îl vrei doar al tău și mereu cu tine.

Răspunsuri. Cele pe care le primești la întrebări pe care uneori nici nu ai avut curaj să ți le pui. Ce nu merge în căsnicia ta de ai ajuns să-l dorești pe altul? Ceva sigur lipsește, nici o femeie mulțumită nu caută nimic în afara casei. Iar dacă acasă nu poți obține ceva-ul acela pe care nu îl ai și la acasă nu vrei, din X motive, să renunți, de ce să nu cauți în altă parte? Uneori, un amant de care te îndrăgostești nu e cel mai rău lucru din lume. Nu poți strica decât o relație care oricum nu mergea așa cum trebuie, dar nu aveai curajul să o recunoști în propriii ochi.

Dorință. Nerușinată, poate, fierbinte, sigur, dorință în stare pură. Dorință care te face să nu mai ții seama de faptul că nu mai arată corpul tău ca la 20 de ani, care te va face să uiți de colăcei și aripioare și să faci, în sfârșit, ceva pentru a le determina să dispară. Până la urmă, gândul că el va mângâia un corp din ce în ce mai frumos e o motivație foarte bună ca să reușești să ții dieta aia care nu ți-a ieșit niciodată. Și nu, nu contează câteva kilograme în plus. Dacă ai ajuns să ai un amant, el te vrea în patul său cu ele cu tot.

Noutate. Chiar dacă adorai cândva pizza, dacă ajungi să nu mai mănânci altceva decât pizza, într-o bună zi ajungi să te saturi. Așa că e binevenită o mică gustare cu altceva. Mai ales când gustarea te face să țipi de plăcere.

Bucurie – aceea de a te simți dorită; practic, nu există energizant mai puternic în lumea asta. Important este însă să controlezi în fiecare moment situația, să știi ce vrei și până unde ești dispusă să mergi. Sexul fără obligații înseamnă exact asta: sex fără obligații. Adică fără gelozii, reproșuri, nesiguranță, întrebări, fără prea multe cuvinte în afara celor pe care vi le adresați în pat.

Nu e un basm cu prinți și prințese, ci o plăcere pe care, dacă o vrei, nu are rost să ți-o refuzi.

CONTRA

O relație extraconjugală presupune un consum foarte mare de:

Energie. Îți poate acapara orice moment de respiro, dându-ți senzația că ți-l umple cu bucurie, când, te fapt, se hrănește cu energia ta vitală, căci nu-ți poți lua gândul de la… el și te vezi în imposibilitatea de a te mai ocupa și de altceva. În plus, te distrage de la activitățile zilnice – ce acum ți se par lipsite de sens – și tinzi să-ți neglijezi familia.

Timp. Întâlnirile cu el se adaugă programului normal și așa încărcat.

Stres. Ai nevoie să inventezi în permanență motive și pretexte (și să nu le uiți apoi, ca să nu te dai de gol), justificări și scuze pentru orele în plus când lipsești sau pentru schimbările tale bruște de atitudine, look, obiceiuri.

Disimulare. În permanență, pe două planuri – viața se crăcănează, efectiv – și aceste două planuri nu trebuie confundate niciodată. Să nu uiți să te ascunzi mereu când dai vreun SMS sau vorbești cu el la telefon, dar în așa fel încât să nu atragi atenția asupra ta, iar apoi să joci cartea indiferenței și a „normalității”. Dacă îți strigi soțul cu numele lui?

Teamă. Dacă află soțul? Dacă află satul, socrii, vecinii, colegii de serviciu și restul planetei, mai puțin soțul care, până la urmă, va afla și el? Cum va reacționa? Va ieși cu scandal? Divorț? Proces, partaj? Ce se va alege de casa și de căsnicia ta?

Vinovăție. Oare dacă el ar face la fel, cum te-ai simți? Ai accepta sau mergi pe ideea „ce nu știi nu te doare”?

Liniște. Un bărbat în plus în viața ta, o serie nouă de probleme în plus în viața ta: alte mofturi, alte hachițe, alte gelozii. Dacă devine posesiv? Dacă îți cere să te desparți pentru el, în timp ce-ți promite (sau nu) că va face la fel? Dacă va vrea de la relația voastră altceva decât tine?
Ba, mai mult, dacă e dispus să meargă mai departe și să înceapă șicanele și șantajul?

Sentimente. Îți poți face un amant din mai multe motive, cel mai „grav” fiind acela că te-ai îndrăgostit. Asta îți dă complet viața peste cap și-ți alterează controlul asupra propriilor decizii. Și dacă el nu este la fel de… îndrăgostit și nu-ți răspunde așa cum te aștepți și nu-ți oferă (sau nu-ți mai oferă) ceea ce vrei de la el? Și-n plus, dacă el nu vrea decât o distracție fără obligații?

Îndoială. Pe principiul, „ce caut eu în viața mea”. Un pas în afara căsniciei o invalidează sau o… consolidează? Ai garanții că la tine va fi a doua variantă?

Rușine. Mai arată corpul tău ca la 20 de ani? Oare îți va aprecia imperfecțiunile inerente sau ți le va critica (fie și-n gând)? Va râde de tine? Cum va reacționa după ce te va avea prima dată?

Intimitate. Ești în stare să faci dragoste cu doi bărbați (ce-i drept, pe rând, dar uneori poate să fie chiar și-n aceeași zi…)? Îi vei compara? Dar el, te va compara cu nevastă-sa sau cu fostele amante? (că e cam complicat să crezi că ai fi prima, oricât demult s-ar da cu capul de pereții să te convingă).

Chin, durere, suferință – Cum se va termina și cât de ciufulită o să ieși din această aventură? Se va debarasa de tine ca să te simți folosită și deci, de o mie de ori mai rău decât înainte? Ține cont că nici nu vei putea să te manifești și va trebui să porți toată această suferință pe ascuns, „noaptea, ca hoții”, conform unei maxime de actualitate. Dacă pui în balanță emoția, bucuria, distracția, plusul de atenție, sex, noua, adrenalină sau ce crezi tu că obținut din această relație cu aspectele enumerate mai sus, chiar ai câștigat ceva?

Și atunci, de ce să te legi la cap fără să te doară? Nu ești mulțumită cu relația ta? Încearcă s-o repari sau renunță la ea, dar n-o face franjuri!

Guest post by Maya și Maria

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Call Me By Your Name – un film după vizionarea căruia m-am simțit vinovată

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro