Ai purta o rochie din ugere de vacă?

3 October 2011

Dacă Lady Gaga a şocat anul trecut la premiile VMA cu rochia ei din fleici de vită, săptămâna trecută, la Somerset House Fashion Week din Londra, designerul Rachel Freire a surprins publicul cu colecţia “Nippleacalypse” ce includea rochii realizate din 3.000 de… ugere de vaci şi iaci.

La o asemenea veste, nu au întârziat să apară reacţiile puternice din partea militanţilor pentru protecţia animalelor, dar şi a guvernului britanic . “Nu-i destul că sunt maltratate animalele din ferme? Trebuie să se facă un spectacol din asta pe podiumuri?”, a protestat Justin Kerswell de la asociaţia Viva.

Creatoarea îşi apără însă alegerea: “Dacă oamenii, în general, nu au nimic împotriva multor articole vestimentare făcute din piele, atunci nu văd de ce ar obiecta la rochiile mele. În plus, ele atrag atenţia asupra animalului însuşi. Cred că este foarte potrivit să creez modă cu materiale care ar ajunge altfel, ca deşeuri, la gunoi. Eu reciclez, iar oamenii care mă critică nu ştiu câtă piele este aruncată zilnic”. (Cam adevărat, ce-i drept.)

Credem că mai mult decât talent artistic, Rachel Freire are talent PR-istic: dacă nu ar fi spus din ce au fost croite, rochiile frumoase din piele foarte fină ar fi fost doar nişte rochii frumoase din piele foarte fină şi atât. Aşa, doar când auzi că sunt făcute din cow nipples, şi tot dai click să le vezi, right? 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro