Am zis că sunt bărbat, că pot

9 December 2019

Pentru a cuantifica progresul ne raportăm la: situații, atitudini, schimbări, vise visate și interpretate. Valorile lor discrete ne ghidează spre obiective, fie ele și emoționale.

Am început să trăiesc, atunci când am renunțat să-ți citesc vinerea horoscopul săptamânal. Gata, s-a terminat, nu-mi mai apar pe facebook recomandările automate pentru tauri! Nici pe profilul tău social nu mai intru, nu atât de des. Oricum discreția ta este monumentală, marcată de filtre și absenteism, iar participarea ta în viața online e doar un moft. Ar fi culmea să postezi ceva despre tine, când vehement îi critici pe cei care fac asta, dar totuși îți place când te vezi în postările lor. Da, un moft, la fel cum ai crezut că ești tu pentru mine (e printre primele tale reproșuri).

Moftule, chiar dacă singurul semn zodiacal despre care mai citesc este fecioară, nu înseamnă că am început să cred în previziuni, oricât de optimist îmi injectează speranță și planuri de viitor. Secreția de oxitocină și serotonină nu mai funcționează la mine de pe vremea ta, nici cu sală, nici cu ciocolată neagră. Nici măcar nu mă îngraș, oricât aș mânca. Îmi circuli încă prin vene, de fapt nu mie îmi circuli, doar circului sfidător și nu te pot trage pe dreapta, nu te pot parca undeva adânc și ascuns. Dezintoxicarea, scuze, eliberarea de tine, se dovedește un proces greu, fără să țină  cont de nicio procedură logică. E  mai nasol decât mi-am închipuit. Am zis că sunt bărbat, că pot. Prin absența ta mi-ai demonstrat că pot doar să am o interpretare a perfecțiunii: forma perfectă de mămăligă.

În procesul asta, imprevizibil, am devenit îngâmfat și orgolios. Nu-ți scriu, nu-mi mai pun sufletul pe tavă, de frică. Vei interpreta ca fiind slăbiciuni, iar faptul că las garda jos va fi tradus și adaptat ca fiind regretul modului inedit de a dispărea brusc din viața ta după atâți ani. Dacă nu știi, îți spun eu: ai un curaj formidabil, atunci cînd eu mă înmoi și devin cățeluș, să-mi dai în moalele capului doar pentru a-ți plămădi statuia victimizării. Adică un kitch, fără pic de suflu artistic în el. Ești flămândă să nu ierți ca și când pentru sănătatea ta psihică ți-e frică să nu rup din nou eu filmul și să nu fii tu aia care apucă să spună stop prima. Bine, ai câștigat, dând block ai stabilit tu sentința decisivă. Ești prima, ai spus tu stop, îți protejez orgoliul. Nu mai e nevoie de Oscar pentru  interpretare.

Tac, tăcerea frământă sufletul și califică pentru concursul final, suprem, al uitării. Voi câștiga, sunt hotărât. Îți cunosc tacticile, firea puțin masochistă când vine vorba de relația noastră și știu că nimeni nu se poate schimba cu toate mutațiile morale suferite. Nu ești din fire previzibilă, însă telepatic am ajuns să te simt. Nu repet trecutul, nu te voi jigni și chinui psihic, chiar dacă parcă îți dorești asta un pic. Pasiunea mea de a urla orb și rece faptul că te iubesc va fi cunoscută de acum doar sufletului meu, preferând  varianta ta de muză ideatică care mă va inspira în tot ceea ce fac. Păstrez doar ce a fost frumos, amintirile noastre dragi pe care știi și tu unde le arhivez. Amintirile frumoase, chiar dacă au gust de nostalgie și deprimare sunt  preferabile cadoului de reproșuri pe care te pregătești să le împachetezi și probabil să mi le livrezi de Crăciun.

Am schimbat adresa, nu mă vei găsi în același loc. M-am mutat în  rezervația oamenilor responsabili, care atunci când  își doresc ceva au puterea să se schimbe și să acționeze matur, oricât de condamnabile social ar fi consecințele. N-ai cum să găsești locul asta, motorul tău de căutare încă nu a ajuns la versiunea necesară, având căutări prestabilite. Așa cred eu, dar știu și faptul că ești imprevizibilă. Am reproșat amândoi, tot mai des și tot mai pătimaș. Timpul va șterge ce e urât și ne va oferi surprize, împreună sau separat. Te voi aștepta la soare, pe plaja unde visele nu mor, iar trecutul nu este  nici măcar o lecție, cel mult un marcaj moral, fără un sens rutier stabilit. Mă vei găsi repede dacă vrei. Șezlongul îl voi închiria pe numele tău, pe plaja mea și vom trasa marcaje cu sens, împreună.

Guest Post by Charla Tan

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Câteva pagini din cartea tinereții

Am vrut atunci să-ți spun

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro