Anul Nou Chinezesc 2021 – Anul Bivolului de Metal

17 January 2021

După calendarul chinezesc, care curge în cicluri de câte 60 de ani bazate pe 12 ramuri de pământ, fiecare reprezentată de câte un an animal și de cinci ani-element – lemn, foc, pământ, metal și apă -, 2021 este anul bivolului de metal, al doilea animal din zodiac (Șobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Capră, Maimuță, Cocoș, Câine și Porc). Anul Nou chinezesc 2021 începe pe 12 februarie  și se va încheia pe 31 ianuarie 2022. La un nivel mai profund, fiecare ramură de pământ, pe lângă element, este caracterizată și de o forță yin sau yang. Elementul metal, de data aceasta în forma Yin (feminin), înceată, blândă și pasivă, va fi principala sursă de energie de-a  lungul anului 2021. Anul Bivolului de Metal urmează anului Șobolanului de Metal, prin urmare va contribui favorabil la efortul de a construi și consolida realizările celor 12 animale din horoscopul chinezesc, inițiate la începutul anului precedent. În Anul Șobolanului 2020, forța a fost yang – rapidă, dură, activă, iar elementul a fost apa, cunoscută ca fiind mereu schimbătoare. Anii Bivolului de până acum au fost: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009. Cei născuți în anii bivolului sunt toleranți, hotărâți și au încredere în oameni.

Conform cu astrologia chineză, Bivolul de Metal este un semn al dreptății, eticii, al bunelor obiceiuri, al respectului față de ceilalți, al muncii serioase și al hotărârii. Se crede că pentru acest semn spiritul prevalează asupra inimii. Bivolul de metal este foarte orientat spre obiective și nu există nimic care să-i stea în calea îndeplinirii lor. El este un lider înnăscut și un om foarte disciplinat care nu dă niciodată înapoi.

La ce să ne așteptăm de la 2021

Vom fi, în general, mai norocoși, că vorbim de relații de prietenie sau de dragoste. Munca serioasă va fi răsplătită. Bărbații – bivol sunt de încredere, pun totată inima în tot ce fac, sunt responsabili față de familie. Femeile – bivol sunt calme și drăguțe, odată ce își fac alegerile se țin de ele orice-ar fi, sunt tradiționale, soții loiale și mame excelente.

Sănătate – metal și yin simbolizează plămânii. Așadar, aer curat, apă curată și atenție la infecțiile respiratorii!

Culorile favorite: verde și roșu. Verdele reprezintă elementul lemn, iar roșul, focul. Pentru a atrage mai mult noroc în 2021 folosiți accesorii în aceste două culori. Nu se potrivesc ele cu culorile alese de Pantone, dar acum depinde ce vrem – să ne meargă bine sau să fim la modă. 🙂

Bani și carieră: Sunt răsplătiți cei muncitori, cei leneși nu sunt ajutați.

***

Acestea fiind spuse, să vedem cum au curtat marile sau mai micile branduri marele popor chinez. 🙂 Ele nu au uitat că în 2020, cei mai bogați chinezi și-au sporit averile cu 1.500 de miliarde de dolari, mai mult decât în ultimii cinci ani la un loc.

Iată câteva dintre creațiile inspirate din simbolistica Anului Bivolului de Metal.

Chloé

Mulberry

Moschino

Prada

Tory Burch – Ozzie The Ox mini bag $328

Estee Lauder pudră compactă

Dacă ți se pare scump, poți cumpăra fond de ten de la elefant. Elefantul nu e în zodiacul chinezesc. 🙂

Shining Ox Charm $65.00

Pandant Alighieri $245

Dior sneakers ox year $1,400

Harry Winston Premier Chinese New Year Ox Automatic 36mm

Au fost fabricate doar opt ceasuri dedicate anului chinezesc al Bivolului, opt fiind considerat un număr norocos în China.

Chinese New Year Tambour Horizon Monogram Eclipse by Louis Vuitton (Photo: Louis Vuitton)

Métiers d’Art The Legend of the Chinese Zodiac—Year of the Ox by Vacheron Constantin (Photo: Vacheron Constantin)

 

Altiplano Year of the Ox by Piaget (Photo: Piaget)

 

Reine de Naples Ref 8955 by Breguet (Photo: Breguet)

Classique Ref 7145 Year of the Ox by Breguet (Photo: Breguet)

Petite Heure Minute Relief Buffalo by Jaquet Droz (Photo: Jaquet Droz)

Villeret Year Of The Metal Ox Ref 00888I-3431-55B by Blancpain (Photo: Blancpain)

Villeret Year Of The Metal Ox Ref 00888I-3431-55B by Blancpain (Photo: Blancpain)

 

Chopard L.U.C

Dacă ceasurile astea sunt peste puterea ta de cumpărare, poți cumpăra ceasuri de barbati de la Elefant. 🙂

Bol al bogăției dedicat anului Taurului, €185.00

Acest bol ilustrează Marea Întrecere, povestea originii zodiacului chinezesc: împăratul de jad a lansat o cursă pentru a alege ordinea animalelor în zodiac după cum reușeau să treacă înot râul până la el. Bivolul a reușit să fie al doilea. 🙂Citiţi şi

Genți, genți și iar genți Hermès! Licitație online organizată de Christie’s New York

„Portretele unei noi generații”

Notino prezintă cel mai mare eveniment de reduceri al verii – SUMMER BLACK FRIDAY

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro