“Așa-ți trebuie, dacă ai căutat bărbat mai tânăr!”

11 July 2019

Pe mine anii nu m-au învățat să fiu precaută ori eu n-am deprins această înțelepciune din trecerea lor. Așa că, la o maturitate evidentă doar numeric, m-am foarte îndrăgostit de un bărbat curat și bun – așa credeam atunci și muuuultă vreme după aceea.

Ne despărțeau 10 ani (cu plus la mine), 40 de centimetri (avantaj el), 20 de kg (plusul lui, dar aici, unul dintre deliciile menopauzei probabil, m-am grăbit să las mai mică diferența) și, aveam să descopăr treptat, percepții extrem de puțin convergente asupra vieții în doi. Îmi pare că pentru el căsnicia noastră a fost un târg avantajos, de vreme ce acum, câțiva ani mai târziu, omul a rămas cu achizițiile solicitate (să nu fiu mercantilă și să transform în sume), cu niscaiva călătorii, iar eu cu niscaiva carduri golite – de mine în entuziasmul meu amoros – și cu amărăciunea unei inconștiențe, iată, public asumate.

Istorie veche și banală, ușor ridicolă, așa-i? Nu neg, în acest moment când lucrurile se văd mai clar și, desigur, mai puțin romanțat. Am zărit în juru-mi priviri suspicioase ori expresii moralizatoare: “Așa-ți trebuie, dacă ai căutat bărbat mai tânăr!” Nu cred că acesta e motivul pățaniei mele! Lipsa de corectitudine, plăcerea ex-soțului meu de a colecționa aventuri (pornografice, virtuale, reale) și bunuri (ghiciți din ce… să vă ajut cu o informație utilă: dumnealui nu a exercitat nicio profesie, căci libertatea n-are preț!) nu au legătură cu anii lui în minus, ci cu reperele morale. Care este, ca să parafrazez o sintagmă cvasicunoscută.

Totuși, refuz să am senzația de regret. Am iubit, am jucat (a se citi m-am măritat), n-am câștigat (să punem acest termen, nu antonimul neîncurajator: am pierdut; cică Universul nu recunoaște negațiile, prin urmare voi câștiga!).

Habar nu am de voi mai iubi, însă un lucru e sigur: nu mă mai mărit!

Guest post by Isabela

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Soțul meu are o fostă nevastă

Tristețea de a fi o pițipoancă ratată

Ce am eu și nu ai tu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. ioana / 20 April 2021 22:24

  Cunosc cupluri cu diferente de varsta de 7-8 ani in favoarea doamnei, care au sau nu in comun copii, iar aceste cupluri au rezistat ani buni si inca rezista. Dar precizez ca asta se intampla in alta tara.

  0
  1
  Reply
 2. Mirabela / 12 July 2019 16:42

  Stii, cu cat esti mai in declin cu atat mai demonstrativ si ridicol devii.

  1
  2
  Reply
 3. Mirabela / 12 July 2019 16:34

  N-ai invatat nimic din ridicolul povestii pe care ai trait-o. Cu siguranta vei mai fi in situatia penibila povestita aici Isabela.
  Si da, cand ai 45 de ani si agati vreo pustoaica fara creier, esti un mos penibil care vrea sa demonstreze ce potent e, ca doar nu-si ia zdreanta s-o faca icoana in altar.😊

  1
  2
  Reply
 4. Isabela / 12 July 2019 13:59

  Exact ce spuneam, q.e.d. Dacă la 45 de ani vorbim despre moșnegi, iar bărbații sunt ființe cu un singur neuron…

  0
  0
  Reply
 5. Bianca / 11 July 2019 22:43

  Impotriva firii, a bunului simt si a bunului gust. Ridicol. Macar la mosnegii de 45-50-60, amorezati de fufe mai intelegi, pt ca-i vorba de un regres cognitiv al singurului neuron…

  2
  3
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro